Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Citigroup: Τα ρομπότ έρχονται, οι άνθρωποι φεύγουν;

Βέβαια προς το παρόν η Citigroup προσλαμβάνει κόσμο, και ειδικά μηχανικούς, για να στελεχώσει το νέο κέντρο αυτοματισμών το οποίο θα αναπτύξει διάφορες εφαρμογές ρομποτικής για πολλά τμήματα και εργασίες της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Business Insider Γερμανίας το κέντρο θα ονομάζεται Smart Automation Center και θα έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, στην Τάμπα, στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη και τη Βουδαπέστη.

Στις αγγελίες που έχουν αναρτηθεί αναφέρεται ότι το νέο κέντρο θα συνεργαστεί με όλες επιχειρηματικές μονάδες και κέντρα στον όμιλο με στόχο την καλύτερη εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών με χρήση των νεώτερων τεχνολογιών αυτοματισμού και ρομποτικής.

Φυσικά, η νέα ομάδα θα πρέπει να αναλύσει και να εντοπίσει όλες εκείνες της διαδικασίες και περιπτώσεις που μπορούν να «επωφεληθούν» από τη χρήση αυτοματισμών και ρομποτικής.

Οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν βάλει στόχο την αυτοματοποίηση πολλών εργασιών και διαδικασιών οι οποίες προφανώς υπάρχουν ανάμεσα στους μεγάλους οργανισμούς μια και πιέζονται για βελτίωση της κερδοφορίας τους αλλά και τα νέα κανονιστικά πλαίσια.

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι σημαντική αύξηση των περιθωρίων κέρδους γίνεται κατά βάση με τη μείωση του προσωπικού στα αντίστοιχα τμήματα, και της όποιας εσωτερικής γραφειοκρατίας, και όχι τόσο με την αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις