Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο έξυπνος αποχυμωτής Juicero τελικά δεν τα κατάφερε

Την πρίζα φαίνεται ότι βγάζει ο περιβόητο αποχυμωτής 400 δολ. Juicero, ο οποίος παρόλο που έπεισε τους επενδυτές, δεν έπεισε τους καταναλωτές ως προς το ότι είναι απαραίτητος.

Η εταιρεία σε ανάρτησή της στο ιστολόγιό της ανέφερε: Αφού πουλήσαμε πάνω από 1 εκατ. Produce Packs θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι διακόπτουμε τις πωλήσεις του Juicero Press και των Produce Packs.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τον Doug Evans με σκοπό να δημιουργήσει τον απόλυτο αποχυμωτή για τους vegans και τους λάτρεις του υγιενής διατροφής. Ωστόσο το κόστος του στα 400 δολάρια ήταν από μόνο του αποτρεπτικό (στην αρχή έκανε 700 δολάρια). Όταν δε το Bloomberg το “γελοιοποίησε” λέγοντας ότι τα Packs στην ουσία μπορεί κάποιος να τα φτιάξει και στο χέρι ήταν αρκετό για να χάσει τη δημοτικότητά του.

Οι μειωμένες τιμές δεν βοήθησαν. Όσοι έχουν αγοράσει το Juicero Press θα λάβουν πίσω κάποιο μέρος των χρημάτων τους στις επόμενες 90 μέρες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έπεισε τους καταναλωτές, οι επενδυτές φαίνεται να είχαν ξετρελαθεί καθώς είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 118 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση από γνωστά VCs όπως οι Google Ventures και Kleiner Perkins, αλλά κι ο Carmelo Anthony είχε “ποντάρει” στον αποχυμωτή μέσω της Melo7 Tech.

 Πλέον το Juicero αναζητά αγοράστή.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις