Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εθνική Τράπεζα “διεισδύει” ολοένα και πιο βαθιά στο FinTech!

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι ειδήσεις σε διεθνές επίπεδο σχετικά με την συνειδητή επιλογή κορυφαίων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να εντάξουν στους κόλπους της και στην εν γένει καθημερινότητά τους την FinTech πραγματικότητα. Και αυτό, καθώς αντιλαμβάνονται πως η συγκεκριμένη πραγματικότητα όχι μόνο δεν τους εχθρεύεται, αλλά δύναται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υπηρεσίες και τα αντίστοιχα προϊόντα που προσφέρουν.

Μάλιστα, μέσω του FinTech οι τράπεζες είναι σε θέση να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση και δη με άκρως ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά σε τομείς που αδυνατούσαν μέχρι πρότινος εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένων πόρων και γνώσεων, καθώς επίσης και της απαιτούμενης ρηξικέλευθης σκέψης και ματιάς στα χρηματοοικονομικά δρώμενα.

Η FinTech πραγματικότητα δείχνει να έχει διεισδύσει και στο ελληνικό τραπεζικό σκηνικό, καθώς η μια μετά την άλλη οι συστημικές τράπεζες το αγκαλιάζουν ολοένα και πιο θερμά επιχειρώντας αφενός μεν να αναπτύξουν και αξιοποιήσουν εφαρμογές στις τεχνολογίες των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αφετέρου δε να αναδείξουν την διαφορετικότητά τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Εθνική Τράπεζα διοργανώνει το τριήμερο 20, 21 και 22 Οκτωβρίου τον δεύτερο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #FinTech 2 Crowdhackathon. Θέμα του; “Η ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών” (FinTech), ενώ επισημαίνεται πως στα ζητούμενα θα περιλαμβάνονται πραγματικές ανάγκες και υφιστάμενα πεδία ενδιαφέροντος επιχειρηματικών μονάδων της Εθνικής Τράπεζας.

Το NBG i-bank #FinTech 2 Crowdhackathon διοργανώνεται με την υποστήριξη της Crowdpolicy, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Τράπεζα αναφορικά με την ανάπτυξη συνεργασιών με νέες, καινοτόμες όσο και δημιουργικές εταιρείες και ομάδες στο χώρο του fintech.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Εθνική Τράπεζα, κάτω από την “ομπρέλα” του επιχειρηματικού επιταχυντή σε θέματα FinTech, be finnovative έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο καινοτομίας με άξονα τον πειραματισμό και τη διερεύνηση ανάπτυξης σύγχρονων εφαρμογών και υπηρεσιών. Απώτερος στόχος του be finnovative innovation lab είναι η ευρύτερη υποστήριξη ομάδων και εταιριών στο χώρο του FinTech, η επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και επιτάχυνση, με την ταυτόχρονη δημιουργία των απαιτούμενων εμπορικών συνεργασιών που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, όσο και σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες της.

nbg_002_702

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις