Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“FinTech Challenge 17” Hackathon από την Alpha Bank

Όπως ήταν αναμενόμενο και Alpha Bank μπαίνει στο χώρο του FinTech με έναν διαγωνισμό ανάπτυξης σχετικών εφαρμογών απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, ακολουθώντας τα παραδείγματα ελληνικών και ξένων τραπεζών. «FinTech Challenge 17» θα πραγματοποιηθεί  24 – 26 Νοεμβρίου 2017 στον χώρο εργασίας Tzaferi 16, ένα μήνα μετά τον αντίστοιχο Hackathon της Εθνικής Τράπεζας.

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά πρόσωπα αλλά και Startups οι οποίοι θα κληθούν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους  γύρω από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχειρίσεως για ιδιώτες και επιχειρήσεις (Personal/Business Financial Management),
  2. Εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις,
  3. Εφαρμογές βελτιώσεως της εμπειρίας του Πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέες τραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους (Onboarding νέων Πελατών),
  4. Ελεύθερη επιλογή από τους διαγωνιζόμενους σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χρηματοοικονομικού χώρου θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν αξία στους Πελάτες.

Όπως συνηθίζεται στους εντατικούς αυτούς διαγωνισμούς πραγματοποιούνται πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια αλλά και καθοδήγηση από τους συνεργάτες και υποστηρικτές τους που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το MIT Enterprise Forum Greece, η EY Ελλάδας, η Microsoft και η Vodafone.

Φυσικά οι ιδέες και οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν κατά το «Fintech Challenge ’17» θα αξιολογηθούν ανάλογα με την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα και των πελατών, τον βαθμό καινοτομίας και τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής τους και θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, καθώς και βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα από τους συνεργάτες της Alpha Bank.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 στον δικτυακό τόπο του Hackathon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις