Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά ο 6ος κύκλος του επιχειρηματικού επιταχυντή Innovathens

Το INNOVATHENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), μετά την επιτυχημένη περσινή τους συνεργασία αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, διοργανώνουν για 2η φορά θεματικό κύκλο Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Creative Industries Vol. 2”, αφιερωμένο στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες  (Creative and Cultural industries).

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS είναι ένα 3μηνο ταχύρρυθμο πρόγραμμα που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και εξατομικευμένο mentoring/coaching σε επιχειρηματικά σχήματα, ομάδες και startups, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη των επιχειρηματικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στην ελληνική και, κυρίως, τη διεθνή αγορά.

Γιατί Creative Industries;

Οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural IndustriesCCIsαποτελούν ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο -μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων- τομέα ανάπτυξης, στον οποίο υπάρχει πρόσφορο έδαφος και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Οι μεγάλες βιομηχανίες κινηματογράφου παράγουν περισσότερες από 4.000 ταινίες το χρόνο, τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσωπεύουν ήδη έως και το 70% της χρήσης tablet και πάνω από 100 ώρες βίντεο αναρτώνται στο Youtube κάθε λεπτό. Με κύκλο εργασιών που υπολογίζεται στα 540 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη και περισσότερους από 7 εκατομμύρια απασχολούμενους, οι CCIs βρίσκονται στην 3η θέση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το τρίμηνο πρόγραμμα “Creative Industries Vol. 2”, το οποίο θα διαρκέσει από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, περιλαμβάνει:

  • Διάγνωση επιχειρηματικών αναγκών
  • Σεμινάρια ενίσχυσης όλων των επιχειρησιακών λειτουργιών: διοίκηση (management), διαχείριση προσωπικού (HR management), marketing, δημόσιες σχέσεις, οικονομική διαχείριση κ.ά. από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), την Planet S.A. και την Αέλια
  • Εξατομικευμένο mentoring και coaching από επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς που συνεργάζονται με την Planet S.A. και το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ)
  • Networking: μία σειρά σεμιναρίων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων ενημέρωσης, φεστιβάλ που αφορούν ψηφιακές εφαρμογές, την πολιτιστική κληρονομιά, computer και video animation, design κ.ά.
  • Ένα φιλικό, νεανικό και συνεργατικό χώρο με υπερσύγχρονες υποδομές για συναντήσεις και εργασίες περιορισμένου χρόνου
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Το πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή θα παρακολουθήσουν 15 επιχειρηματικά ομάδες μετά από αξιολόγηση των προτάσεών τους.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι ενδεικτικά:

  • Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη πολιτιστικών και μουσειακών χώρων
  • Ανάπτυξη e-games είτε στον ψυχαγωγικό είτε στον εκπαιδευτικό τομέα
  • Film/video animation και φωτογραφία
  • Διαφήμιση
  • Αρχιτεκτονική στο δημόσιο χώρο και στην εσωτερική διακόσμηση
  • Διαφορετικές μορφές ελληνικής παραδοσιακής τέχνης
  • Εφαρμογές που σχετίζονται με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
  • Design

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις