Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ρωσία βγάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το RT.com και τον 35χρονο υπουργό επικοινωνιών της Ρωσίας, Nikolay Nikiforov, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή έκδοσης ψηφιακού ρουβλιού!

Ο υπουργός ανέφερε ότι μόλις παρουσιαστεί το νέο ψηφιακό νόμισμα θα απαγορευτούν όλα τα άλλα κυκλοφορούντα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Ήδη η Ρωσία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν επιβάλει πολλούς περιορισμούς σε αυτό τον τομέα.
Ο υπουργός επίσης ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σίγουρος ότι θα υλοποιηθεί και σύντομα μάλιστα το επίσημο ψηφιακό ρούβλι μια και σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα γίνει από κάποια μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Το ψηφιακό ρούβλι θα έχει έναν φόρο 13% κατά τις αγοραπωλησίες ενώ αν ο κάτοχος του δεν μπορέσει να δικαιολογήσει την προέλευσή τους κατά τη μετατροπή τους σε κανονικά ρούβλια τότε θα υπάρχει πρόσθετος φόρος.

Το νέο νόμισμα φυσικά θα μπορεί να κυκλοφορήσει και εκτός Ρωσίας αλλά θα ελέγχεται από το κράτος και τις αρμόδιες αρχές με στόχο την εξάπλωση των ψηφιακών πληρωμών και συναλλαγών στη χώρα.

Η Εσθονία ετοιμάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα και αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν η Ρωσία θα γίνει η πρώτη χώρα στη Γηραιά Ήπειρο που θα αποκτήσει το πρώτο επίσημο κρυπτονόμισμα.

H φωτό του άρθρου είναι © Manuel Romano / Global Look Press

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις