Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στρατηγικός επενδυτής στην Funkmartini!

Η Funkmartini ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση με την Ιταλική εταιρεία UALA να είναι στρατηγικός επενδυτής με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε όλη τη χώρας.

Η UALA είναι παρόμοια υπηρεσία-marketplace για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και άλλων επιχειρήσεων ομορφιάς στην Ιταλία, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τις αντίστοιχες πλατφόρμες Bucmi σε Ισπανία και Πορτογαλία.Στην ελληνική Funkmartini συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής, συνδέοντας τις επιχειρήσεις ομορφιάς κάτω από μια κοινή πλατφόρμα και παρέχοντας τεχνογνωσία και κεφάλαιο για περαιτέρω ανάπτυξη σε ολόκληρη την χώρα.

Η Funkmartini ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τους Γρηγόρη Σταματόπουλο, Co-Founder & CEO, την Αλεξία Κωτσή Co-Founder & CMO και τον Χριστόδουλο Παπαχρήστου, Co-Founder & CFO, αρχικά με δικό τους κεφάλαιο με στόχο τη δημιουργία της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναζήτησης και κράτησης υπηρεσιών ομορφιάς.

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner της Venture Friends και ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO  Tripsta SA επένδυσαν στην Funkmartini. Τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία σήκωσε ακόμη ένα επενδυτικό γύρο για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και την άμεση επέκταση της σε Ελλάδα και εξωτερικό από την Venture Friends και άλλους ιδιώτες επενδυτές.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας φτάσει στα 50.000 ολοκληρωμένα ραντεβού και πάνω από 40.000 ενεργούς χρήστες η Funkmartini κάνει ένα pivot και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιχείρησης, σε cloud πλατφόρμα με χαρακτηριστικά όπως ημερολόγιο, δυνατότητα καταχώρησης ραντεβού, λίστας πελατολογίου, διαχείριση υπαλλήλων, δυνατότητα για SMS & Email Marketing campaigns, πλήρεις αναφορές για την επιχείρηση αλλά και την ξεχωριστή δυνατότητα για online προβολή της επιχείρησης μέσα από τον πιο πλήρη οδηγό ομορφιάς στην χώρα. Συνολικά η εταιρεία έχει “σηκώσει” πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε διάστημα 3 ετών.

Ο Γρηγόρης Σταματόπουλος, Co-Founder & CEO αναφέρει: «Η εξέλιξη αυτή είναι καίριας σημασίας για την Funkmartini, αφού πλέον η τεχνολογία ενώνεται κάτω από μια πλατφόρμα και οι δυνατότητες ως προς τις επιχειρήσεις ομορφιάς είναι ακόμη πιο βελτιωμένες και ολοκληρωμένες. Ακόμη, μέσα από αυτή την ένωση, η Funkmartini επεκτείνεται άμεσα σε άλλες κατηγορίες ευεξίας όπως η γυμναστική, οι εναλλακτικές θεραπείες και το αδυνάτισμα ενώ μέσα από διευρυμένο δίκτυο πωλητών της μέσα σε λίγους μήνες θα δραστηριοποιείται σε μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος και τα Γιάννενα.».

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Uala.it ανήκει στην  μεγάλη εταιρεία Immobiliare.it τη No.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία η οποία το 2014 εξαγόρασε την ελληνική πλατφόρμα spitogatos.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις