Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “ξέφυγε”! Θέλει να παραδίδει τα πακέτα μέσα στο σπίτι μας!

Η Amazon μόλις παρουσίασε την Cloud Cam ως μέρος της πρότασής της για την ανερχόμενη αγορά του “Έξυπνου σπιτιού”. Συνοδεύεται από προαιρετικές συμβατές ηλεκτρονικές κλειδαριές και μια σχετική εφαρμογή σε ρόλο κλειδιού και μπορεί να την διαχειρίζεται η έξυπνος βοηθός Alexa, και κατ΄επέκταση εμείς με τη φωνή μας, για να βλέπουμε τι γίνεται στο σπίτι μας, απ΄όπου και να βρισκόμαστε.

Αν αναρωτιέστε που είναι η “είδηση” στα παραπάνω, η κάμερα ασφαλείας εσωτερικού χώρου, μπορεί να ελέγχει όλο το σπίτι και φυσικά την πόρτα εισόδου και συνδέεται στο cloud της Amazon. Κάπου στο τέλος των χαρακτηριστικών της υπάρχει ένα “κοινωνικό πείραματης Amazon σχετικά με το που μπορούμε να φτάσουμε με στόχο την ευκολίας μας.

Μια νέα υπηρεσία της Amazon για τα μέλη του προγράμματος Prime προσφέρει την παράδοση δεκάδων εκατομμυρίων προϊόντων ΕΝΤΟΣ του σπιτιού μας ενώ λείπουμε από “άτομα που εμπιστευόμαστε” όπως λέει και το διαφημιστικό της video. 

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ο κάτοχος της κάμερας την ημέρα της παράδοσης της παραγγελίας έχει ένα παράθυρο τεσσάρων ωρών να επιλέξει, εφόσον το επιθυμεί, την συγκεκριμένη παράδοση. Η Amazon επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός είναι στη συμφωνημένη ώρα στο σωστό σημείο, με το σωστό πακέτο, σκανάροντας το barcode της παραγγελίας.
Ακολούθως στέλνει μια ειδοποίηση στην εφαρμογή ελέγχου του σπιτιού μας, και σε εμάς, ότι έχει φτάσει ο διανομέας έξω από την πόρτα μας. Ενεργοποιείται αυτόματα η κάμερα, ξεκλειδώνει η πόρτα και ο διανομέας μας παραδίδει το πακέτο μέσα στο σπίτι μας. Εμείς βέβαια παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση την όλη διαδικασία για να βεβαιωθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η Amazon σκοπεύει να ανοίξει την υπηρεσία παράδοσης εντός του σπιτιού και σε τρίτους συνεργάτες της, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο “περίεργα” μια και θεωρητικά οι υπάλληλοι της Amazon είναι πιο “έμπιστοι” από υπαλλήλους τρίτων εταιρειών οι οποίοι μπορούν να κάνουν το σπίτι μας “κέντρο διερχομένων“.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη σε 37 πόλεις στις Η.Π.Α. και αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Η κάμερα καταγράφει video 1080p, μπορεί να καταλάβει κινήσεις μέσα στο σπίτι, έχει υπέρυθρη όραση για το σκοτάδι και προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία ήχου για ηρεμούμε τον σκύλο μας, να μιλάμε στα παιδιά που “ξεσαλώνουν” ή να τρομάζουμε τους περαστικούς.

Κοστίζει 120 δολ. χωρίς την κλειδαριά και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτή σαν μια απλή κάμερα ασφαλείας για το σπίτι. Μαζί με τις ηλεκτρονικές κλειδαριές της Yale και της Kwikset κοστίζει 250 δολ., μια εξαιρετική τιμή σε κάθε περίπτωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις