Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες που ξεχώρισαν στο Health Start-up Challenge της ΑΖΚ

Tη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Health Start-up Challenge” της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο πλαίσιο του International Conference on Biomedical and Health Informatics όπου ομάδες ερευνητών με επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της υγείας παρουσίασαν και έλαβαν συμβουλές για το πως θα μπορούσαν να τις εξελίξουν ώστε να δημιουργήσουν πετυχημένες εταιρείες.

Η κ. Kristina Livitckaia, υποψήφια διδάκτορας στην ιατρική πληροφορική με Μάστερ και μεγάλη εμπειρία σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πραγματοποίησε το βασικό κομμάτι του mentoring ενώ οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα με ενδιαφέροντα προϊόντα με στόχο να χρησιμοποιηθούν από γιατρούς και ασθενείς ώστε να υπάρχει καλύτερη περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν η Carealia του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ ΕΚΕΤΑ) και η ΟsteoMentor του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.
Η Carealia παρουσίασε ένα σύστημα έξυπνης παρακολούθησης για την καλύτερη φροντίδα της άνοιας σε σπίτια, κλινικές και οίκους ευγηρίας ενώ η ΟsteoMentor παρουσίασε έναν εικονικό εξατομικευμένο βοηθό για τους ασθενείς με οστεοπόρωση ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
H OsteoMentor είχε περάσει στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup της Microsoft.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης ευχαρίστησε τις ομάδες και δήλωσε ότι το οικοσύστημα καινοτομίας Θεσσαλονίκης επιδιώκει να βοηθήσει νέους ανθρώπους που θέλουν να εξελίξουν τις ερευνητικές ιδέες τους σε επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις