Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του The Squeeze #11 στο Orange Grove

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ με μεγάλη παρουσία κοινού το 11ο The Squeeze, ο διαγωνισμός παρουσιάσεων Startups του Orange Grove της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Η σειρά διαγωνισμών pitching The Squeeze είναι από τους πιο ενδιαφέροντες μια και το concept είναι σε στυλ show, δομημένο και όσο πρέπει αυστηρό στους χρόνους των παρουσιάσεων.
Αν και το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, οι αμάδες που συμμετέχουν και σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά και σε άλλους, έχουν βελτιωθεί θεαματικά στις παρουσιάσεις τους οι οποίες είναι μεστές και πληροφοριακές.

Η κριτική επιτροπή μάλλον είχε σχετικά εύκολη δουλειά γιατί οι δύο νικητές ξεχώρισαν και για την επιχειρηματική ιδέα και για την ωριμότητα τους, περισσότερο ο πρώτος.

Τη πρώτη θέση, και τα 15.000 ευρώ, κέρδισε η FOODAKAI, η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό, με μια πλατφόρμα πληροφόρησης και συμμόρφωσης των εταιρειών διατροφής σχετικά με θέματα και κανονισμούς για την ασφάλεια τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα για τα συστατικά που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να προστατευθούν οι ίδιες αλλά και οι καταναλωτές.

Τη δεύτερη θέση, και τα 10.000 ευρώ, κέρδισε η kontolixima.gr, μια πλατφόρμα – μηχανή αναζήτησης για προϊόντα όλων των ειδών, και όχι μόνο διατροφής, τα οποία είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Οι υπόλοιπες εταιρείες πού πήραν μέρος στον διαγωνισμό ήταν οι:

Maptastic: Μια πλατφόρμα ανάλυσης γεωχωρικών δεδομένων για επιχειρήσεις.
Eventlobster: Ένα marketplace επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες διοργάνωσης εκδηλώσεων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
PlayN: Μια πλατφόρμα εύρεσης και κράτησης χώρων για σπορ.
Hook on Chic: Πλατφόρμα ενοικίασης επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ.
Gaia Robotics: πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων εδάφους για Γεωργία ακριβείας.
Healthier: Διαχείριση προσωπικής υγείας και ευεξίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις