Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρώπη έχει 1 εκατ. περισσότερους developers από τις ΗΠΑ!

Μπορεί ακόμα η Σίλικον Βάλεϊ να είναι το κέντρο του τεχνολογικού κόσμου και των Startups αλλά η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί να προσελκύσει νέα ταλέντα έστω και με εσωτερική μετανάστευση.

Σύμφωνα με μια εξαιρετική έκθεση του μεγάλου ευρωπαικού VC Atomico, η Ευρώπη αργά και σταθερά χτίζει γερές βάσεις για να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές αλλά και επιχειρηματικές ιδέες και προϊόντα προερχόμενα από έρευνα. Επίσης σύμφωνα με στοιχεία, 1 στους 5 αποφοίτους MBA στην Ευρώπη εισέρχονται στην τεχνολογική βιομηχανία ενώ 5,5 εκατ. developers εργάζονται στην Ευρώπη έναντι 4,5 εκατ. στις Η.Π.Α. 

Άλλη μια ένδειξη για την κινητικότητα στο χώρο της τεχνολογίας είναι η τεράστια αύξηση των meetups στην Ευρώπη, τα οποία από τα 36.000 το 2015 έχουν αγγίξει το 2017 τις 63,000!

Δυστυχώς για τη Ν. Ευρώπη κινητικότητα υπάρχει και στους founders που μετακινούνται σε άλλη χώρα για να ιδρύσουν την επιχείρησή τους. 29% των founders στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αλλάζουν χώρα ενώ το 21% σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Εκτός από τους founders και οι developers μετακινούνται από τη Ν. Ευρώπη προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, την Γαλλία και τη Benelux, με την περιοχή να έχει έλλειμμα 8% και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλεόνασμα 26%!

Τέλος, παρά το Brexit το Λονδίνο παραμένει η ν.1 πόλη για ίδρυση Startup και ακολουθούν οι: Βερολίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Λισαβόνα, Μόναχο και Μιλάνο, το οποίο ανέβηκε 15 θέσεις σε σχέση με το 2016!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις