Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εύα Καιλή: Η ξανθιά “αμαζόνα” του Blockchain

Κάποιοι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να βλέπουν μπροστά τους απλά μια όμορφη ξανθιά Θεσσαλονικιά αδιαφορώντας για το έργο που επιτελεί ως ευρωβουλευτής του ελληνικού κράτους που στόχο έχει να βελτιώσει τη ζωή όλων των πολιτών της Ευρώπης.

Η Εύα Καιλή λοιπόν (για όποιον δεν το κατάλαβε) συμπεριλαμβάνεται σε μια αξιοσημείωτη και κλειστή ομάδα ευρωβουλευτών, που με βία ξεπερνά τα 10 άτομα, τα οποία σε σύνολο 751 ευρωβουλευτών δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες, όπως επί παραδείγματι αυτές του Blockchain, οι οποίες θα έχουν ευεργετικές συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών της Ευρώπης από το βορειότερο έως το νοτιότερο σημείο της γηραιάς Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνίδα ευρωβουλευτής προκειμένου να κάνει περισσότερο κατανοητό στους πολίτες της Ε.Ε. και φυσικά της Ελλάδας τα οφέλη από την υιοθέτηση ανάλογων τεχνολογιών στην καθημερινότητα τους αναφέρει ως παράδειγμα το ύψος των κρυφών χρεώσεων που οι πολίτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώνουν σε ετήσια βάση τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ιδρύματα το οποίο ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ!

Τα μεγέθη είναι πραγματικά μυθικά και γίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν οι τεχνολογίες αυτές εφαρμοστούν και σε άλλα πεδία της οικονομίας όπως οι μεταφορές και οι επικοινωνίας κ.α. 

Έτσι λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Εύα Καιλή συμμετέχει σε αντίστοιχα φόρα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερωθεί και με την σειρά της να ενημέρωση τα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση τους Ευρωπαίους πολίτες.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενημέρωσης των οργάνων του ΕΚ και των πολιτών της Ευρώπης η Εύα Καιλή διοργάνωσε μια σχετική ημερίδα, την προηγούμενη εβδομάδα, με κορυφαίους ομιλητές στον τομέα τους που στο σύνολο τους εστίασαν στο Blockchain και στο FinTech.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα την Ψηφιοποίηση και την Προοδευτική Οικονομία – Digitalization and Progressive Economy in Europe και καλεσμένους ειδικούς παγκοσμίου φήμης όπως ο Jaques Bughin της Mckinsey, ο Ian Goldin της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο Antony Gooch του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Maria Joao Rodrigues πρόεδρος της FEPS και ο Peteris Zilgalvis του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Blockchain Task Force. 

Στο σύνολο τους όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως ζούμε στην εποχή της νέας βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνολογικής επανάστασης, η οποία ως αποτέλεσμα θα έχε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Φυσικά όλοι συμφώνησαν πως κάποιες θέσεις εργασίας θα χαθούν, σε όλους τους κλάδους και στη θέση αυτών θα δημιουργηθούν νέες. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν να δούμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιόδους όταν δηλαδή οι νέες τεχνολογίες της εποχής εισέρχονται στην καθημερινότητα των ανθρώπων. 

Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και στις ευκαιρίες που οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν στις επιχειρήσεις, τονίζοντας πως τα κέρδη θα έρθουν, στο μέλλον, από το “digitalization” και σας παράδειγμα ανέφεραν πως ποσοστό που φτάνει το 80%, στο σύνολο της Ε.Ε., δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα τεχνολογικά δεδομένα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις