Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ομάδα AR-Lot μεγάλη νικήτρια του Hackathon της Intralot!

Με στόχο την παραγωγή ιδεών για νέα προϊόντα και κανάλια διανομής, την προώθηση του πνεύματος συνεργασίας και πρωτοποριακής σκέψης ως μοχλό καινοτομίας και ανάπτυξης στο εσωτερικό του οργανισμού ο όμιλος Intralot πραγματοποίησε το πρώτο “INTRALOT Hackathon” που αφορούσε αποκλειστικά τους εργαζομένους του ομίλου.

Η συμμετοχή περισσότερων από 50 εργαζόμενους, του ομίλου Intralot, που σχημάτισαν 15 συνολικά ομάδες αλλά και η ευρεία αποδοχή 16 μεντόρων και coaches έρχεται να πιστοποιήσει την επιτυχία του συγκεκριμένου Hackathon που η διοίκηση της Intralot κράτησε χαμηλά σε ότι αφορά την επικοινωνία.

Το Hackathon, η διαδικασία και ο μεγάλος νικητής!

Οι 15 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση, στις 26 Νοεμβρίου, έπειτα από ένα τρίμηνο διάστημα προετοιμασίας, συλλογισμού και ανταλλαγής γνώσεων, συγκεντρώθηκαν στο Hackathon για περισσότερες από 50 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Καινοτομίας της Παιανίας προκειμένου να ολοκληρώσουν την ιδέα τους. Τις ομάδες υποστήριξαν οι 16 εξειδικευμένοι μέντορες και coaches από την Intralot, αλλά και επιλεγμένες εταιρείες, οι οποίοι προσέφεραν καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές.

Στην τελική διαδικασία του διαγωνισμού οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε μια 5μελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου. Η επιτροπή ψήφισε τις 3 νικήτριες ομάδες στις οποίες απονεμήθηκαν τα βραβεία των 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το μεγάλο βραβείο, των 5.000 ευρώ, έλαβε η Ομάδα AR-Lot κατέλαβε την πρώτη θέση αναπτύσσοντας μια ιδέα επαυξημένης πραγματικότητας για πελάτες λιανικής.

Με αφορμή το πρώτο INTRALOT Hackathon ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας του ομίλου, Αργύρης Διαμαντής, δήλωσε: “Δημιουργήσαμε το INTRALOT Hackathon 2017 με σκοπό να προσφέρουμε ένα περιβάλλον δημιουργικότητας στο προσωπικό μας και να ενισχύσουμε την ικανότητά τους να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όχι μόνο από την ποιότητα των ιδεών, αλλά και από τον ενθουσιασμό και το επίπεδο αφοσίωσης όλων όσων συμμετείχαν. Όλες οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικές και η επιλογή των τριών κορυφαίων ιδεών υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που αφιέρωσαν τον χρόνο τους ως ‘μέντορες’ και ενέπνευσαν τους ταλαντούχους δημιουργούς μας, την Ομάδα Ανάπτυξης Προσωπικού του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, αλλά και τους λοιπούς συναδέλφους για τις άοκνες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση”.

Σημειώνεται, τέλος, πως το INTRALOT Hackathon 2017 υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το The Cube Athens και την συμβουλευτική εταιρεία Hippocampus.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις