Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Xiaomi ετοιμάζεται για IPO με αποτίμηση 50 δισ. δολ.!

Η Xiaomi ξεκίνησε συνομιλίες με επενδυτικές τράπεζες σχετικά με πιθανή είσοδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 2018, με στόχο μια αποτίμηση 50 δισ. δολ., σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια επιτυχημένη IPO θα μπορούσε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισ. δολ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την είσοδό της σε νέες αγορές στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. αλλά και για αντιμετωπίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό από τις Huawei και Oppo.

Εκτός της Κίνας, η Ινδία είναι μια πολύ δυνατή αγορά για τη Xiaomi, μια και είναι στη πρώτη θέση πωλήσεων, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα αποφάσισε να επενδύσει στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο Reliance Jio μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολ. στη χώρα κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Xiaomi επικεντρώνεται σε αγορές όπως η Ρωσία και η Ινδονησία και ενισχύει τις προσπάθειες στις ΗΠΑ, όπου στο παρελθόν πωλούσε μόνο περιφερειακές συσκευές.
Η Ευρώπη επίσης μια είναι σημαντική αγορά για την κινεζική εταιρεία μια και έχει φανατικό κοινό κάνοντας την επίσημη είσοδό της με ένα βήμα κάθε φορά. Μετά την Πολωνία και την Ελλάδα, η Xiaomi μπήκε με επίσημο μεταπωλητή και στην μεγάλη αγορά της Ισπανίας.

Όλες αυτές οι κινήσεις είναι μέρος ενός ευρύτερου στόχου να πουλήσει 100 εκατομμύρια Smartphones παγκοσμίως το 2018. Ο στόχος της για το 2017 είναι 90 εκατομμύρια.

Εφόσον προχωρήσει στα σχέδια της IPO, η Xiaomi θα είναι η  μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας που θα μπει στο χρηματιστήριο από τότε που η Alibaba συγκέντρωσε 25 δισ. δολ. στις ΗΠΑ το 2014, η οποία πήρε αποτίμηση 231,4 δισ. δολ.

Αν και οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί, για το μεγάλο σχετικά, ύψος αποτίμησης ωστόσο επισημαίνουν ότι οι αγορές είναι θετικά προσκείμενες προς τις τεχνολογικές εταιρείες από την Κίνα ενώ και η Xiaomi φαίνεται να αναρρώνει γρήγορα από ένα “καταστροφικό”, σε επίπεδο πωλήσεων, 2016.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2017 η Xiaomi βρίσκεται στην πέμπτη θέση κατασκευαστών με τις καλύτερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο με 7,4%. Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Samsung με 22,3%, στη δεύτερη θέση η Apple με 12,5%, στη τρίτη θέση η Huawei με 10,5% και στη τέταρτη θέση η Oppo 8,2%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις