Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple σε “τροχιά” εξαγοράς του Shazam

Το Shazam, η πιο γνωστή εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής, όλα δείχνουν ότι πρόκειται να περάσει πολύ σύντομα στην ιδιοκτησία της Apple. Η εφαρμογή βοηθά τον χρήστη να βρει οποιοδήποτε τραγούδι εύκολα και γρήγορα μέσω App στο Smartphone και είναι το “απόλυτο πρότυπο” στον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Apple πρόκειται να εξαγοράσει τη βρετανική μουσική υπηρεσία  Shazam την επόμενη εβδομάδα, εφόσον οι διαπραγματεύσεις κυλήσουν ομαλά. Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται να φτάσει μέχρι και τα 400 εκατ. δολάρια, ωστόσο το ποσό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που αποτιμήθηκε η αξία του Shazam κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, το 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Shazam Entertainment Limited, η οποία έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες ιδρύθηκε, το 1999 ως μία υπηρεσία που λειτουργούσε μέσω SMS.
Για το τελευταίο γνωστό οικονομικό έτος, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, η Shazam Entertainment Ltd κατέγραψε έσοδα 40,29 εκατ. λιρών, με καθαρή ζημιά 3,67 εκατ. λίρες. Το Σεπτέμβριο του 2016, η εφαρμογή είχε ξεπεράσει τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Σημειώνεται πως το Spotify με 60 εκατ. χρήστες, ο αντίπαλος της Apple, απέκτησε τη δική του υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής τον Μάρτιο, όταν αγόρασε τη βρετανική εταιρεία Sonalytic.
Επίσης και η Google προσφέρει παρόμοια δυνατότητα στην εφαρμογή “Φωνητική Αναγνώριση” στο Android, με σαφώς λιγότερη ευχρηστία.

Η “ενίσχυση” της υπηρεσίας Apple Music αλλά και η επερχόμενη φορετή συσκευή AR της Apple είναι δυο σημαντικοί παράγοντες πίσω από αυτή την κίνηση.

Με πληροφορίες από το Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις