Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Starttech ετοιμάζει νέο επενδυτικό κεφάλαιο και “κοιτάζει” την αγορά της Ανατολικής Μεσογείου

Η Starttech Ventures, ο “angel investor” incubator και long term accelerator, ανακοίνωσε λίγο πριν το τέλος του 2017 την προσθήκη στην ομάδα του Λευτέρη Μπιμπάκη (κεντρική φωτογραφία) στη θέση του διευθυντή επενδύσεων.

Ο Λευτέρης Μπιμπάκης προέρχεται από τον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής, όντας σύμβουλος επιχειρήσεων και οικονομολόγος. Ο βασικός στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών για ένα νέο επενδυτικό κεφάλαιο της Starttech ύψους 50 εκατ. δολ. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Starttech σαν angel investor στην Ελλάδα αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, oι χώρες τις περιοχής έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με την Ελλάδα: υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι απόφοιτοι πανεπιστημίων, μηχανικοί λογισμικού, προγραμματιστές κ.α., οι οποίοι επιζητούν επιχειρηματικές τεχνολογικές ευκαιρίες όχι μόνο να καλύψουν τοπικές ανάγκες αλλά και να στοχεύσουν τις ώριμες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Παράλληλα, τα “μισθολογικά κόστη” στην περιοχή είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με την Βόρεια Ευρώπη.

Η Starttech Ventures ιδρύθηκε το 2012 από τον Δημήτρη Τσίγκο αλλά ο ίδιος σαν νέος επιχειρηματίας έχει μακροχρόνια εμπειρία και επιτυχίες στον χώρο των Startups. Το μεγάλο exit της Starttech είναι η abzorba Games η οποία εξαγοράστηκε από την Novomatic το 2015 ενώ η Edtech Epignosis είναι σε φάση Scaleup εκτός Ελλάδας.

Από τις υπόλοιπες εταιρείες ξεχωρίζουμε την Yodeck με ευέλικτες λύσεις digital signage μέσω Raspberry PI και cloud, την Elorus με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης η οποία “μετακόμισε” την Viva Wallet, την Stackmasters η οποία προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχεδιασμούς και διαχείρισης λύσεων cloud γα  επιχειρήσεις και την Pakia η οποία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης ασφαλιστικών εργασιών στο cloud.

Βασικό σημείο διαφοροποίησης της Starttech Ventures με άλλους incubators και accelerators είναι η μακροχρόνια σχέση που αναπτύσσει με τις επιχειρηματικές ομάδες που φιλοξενεί, και επενδύει σε αυτές, κάτι που είναι σαφώς πιο “κοντά” στην επιχειρηματική κουλτούρα της Ελλάδας και έχει φέρει ήδη τους πρώτους καρπούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις