Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vendora: Η νέα ελληνική Startup αγγελιών του Robin Schuil

Σε περίπτωση που το όνομα του Robin Schuil δεν σας λέει κάτι, ήταν ο founder του Marktplaats.nl το οποίο πωλήθηκε στο eBay το 2004 για 300 εκατ. δολ. και στην ουσία ήταν αυτός που “ξεκίνησε” το Ολλανδικό οικοσύστημα Startups με αυτό το exit, και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Μετά το exit και όντας σε μικρή σχετικά ηλικία αποφάσισε να παραμείνει εντός των τειχών του eBay, το οποίο άνοιξε τα ευρωπαϊκά του γραφεία στο Άμστερνταμ μετά την εξαγορά του Marktplaats, και έγιναν η βάση για τα διάφορα brands αγγελιών του eBay σε όλο τον κόσμο. O Robin παρέμεινε στο Marktplaats επί 12 συναπτά έτη αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες σαν Head of Innovation.

Επίσης θα τον έχετε δει στην Αθήνα τον τελευταίο έτος και ειδικά στο Orange Grove μια και ήρθε προσκεκλημένος της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο The Squeeze και έγινε Entrepreneur in Residence προσφέροντας τις πολύτιμες εμπειρίες του στις ομάδες του Orange Grove.

Αλλά δεν έμεινε σε αυτά μια και το καλοκαίρι που μας πέρασε ίδρυσε την Startup Vendora.gr, ένα marketplace αγγελιών αγορών καινούργιων και μεταχειρισμένων προϊόντων, όλων των κατηγοριών, από ρούχα έως αυτοκίνητα.
Παρότι το Vendora.gr είναι στα πρώτους μήνες της ζωής του έχει κερδίσει ένα σημαντικό κοινό με πάνω από 7.000 προϊόντα προς πώληση και σχετικά μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όπως αναφέρει ο Robin βλέπει πολλές ευκαιρίες στην επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας, ακόμα και σε “πολυπληθείς” αγορές όπως τα marketplaces αγγελιών, και έχει στόχο το vendora.gr να γίνει το κορυφαίο site αγγελιών στη χώρα μας αλλά και να βοηθήσει μέσα από αυτό την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, όπως έκανε το Marktplaats στην Ολλανδία και το eBay σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις