Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Pay: H Google προσπαθεί να βρει τον δρόμο της στο FinTech

Κακά τα ψέματα! Σε οτιδήποτε έχει ασχοληθεί η Google, εκτός ίσως από τον “τρομερό” αλγόριθμο αναζήτησης που έφτιαξαν οι founders της, έχει “ζοριστεί” πολύ για το κάνει σωστά τουλάχιστον από τις πρώτες προσπάθειες.

Και είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια εταιρεία, με τόσους πόρους αλλάζει συνεχώς υπηρεσίες και ονόματα μπερδεύοντας μας, κάνοντας εμφανέστατα λάθη σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε αυτή των Messengers (Google Talk, Hangouts, Allo, Duo).

Σε ότι αφορά τις πληρωμές, παρότι στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί τίποτα μέχρι σήμερα, η Google πρόσφερε το Android Pay σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι στα Smartphones, όπου οι χρήστες τοποθετούν τις κάρτες τους και πληρώνουν με τη συσκευή, και το Tο Pay With Google το οποίο μετέτρεπε στην ουσία τον λογαριασμό μας Google σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να πληρώνουμε σε καταστήματα online με ένα PIN, αλλά τα δυο αυτά συστήματα δεν είχαν άμεση σύνδεση.

Με μια, επιτέλους, σωστή κίνηση όλες αυτές οι υπηρεσίες περνάνε κάτω από ένα νέο brand και μια νέα πλατφόρμα, το Google Pay, στα πρότυπα του Masterpass που προσφέρει η Alpha Bank.

Πλέον το Google Pay θα έχει λειτουργικότητα πληρωμών στο web και στα checkout των ηλεκτρονικών καταστημάτων, στο Google Play ή στον Chrome αλλά και στα Smartphones με Android τα οποία μετατρέπονται σε ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις