Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Elon Musk στο “πάρτυ των οργίων”!

Είναι από τις ειδήσεις που σίγουρα προκαλούν το ενδιαφέρον όλων, γενικά και ειδικά, λόγω της “κουτσομπολίστικης” φύσης της είδησης… Σε κάθε περίπτωση όμως είναι “ηθικός νόμος” να μην εκμεταλλεύεσαι την όποια ανάγκη του άλλου σε κανένα επίπεδο και για κανένα λόγο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν τα sex & drug parties στο κόσμο των Startups σε “άγρια” και ανεπτυγμένα οικοσυστήματα, όπως αυτό της Silicon Valley, είναι κάτι το σύνηθες. Όλα δείχνουν ότι δεν είναι, γιατί αλλιώς υπάρχει θέμα.

Προβληματικοί χαρακτήρες όπως “μισογύνηδες”, σεξομανείς, εγωιστές, “επιδειξίες” κλπ., οι οποίοι δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάθη τους, σίγουρα υπάρχουν παντού, σε όλα μήκη και πλάτη της προσωπικής και επαγγελματική μας ζωής. Αν τα πάθη αυτά συνδυαστούν και με κάποια θέση ισχύος αλλά και με χρήματα τότε τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν.

Σποραδικά έρχονται στην επιφάνεια καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή εξομολογήσεις Startuppers που ηθελημένα ή όχι έκαναν σεξ με κάποιον υποψήφιο χρηματοδότη (και συνήθως το μετάνιωσαν). Εφόσον πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, εμπίπτουν μέσα στο “στατιστικό δείγμα” και φυσικά θα πρέπει να στηλιτεύονται.

Το βιβλίο όμως της Emily Chang, Brotopia, μέρος του οποίου αναδημοσιεύτηκε από το Vanity Fair, περιγράφει ένα οργανωμένο, και μάλλον σύνηθες, πάρτι με σεξ και ναρκωτικά το οποίο διοργανώθηκε με αφορμή την ετήσια επίσημη εκδήλωση ενός γνωστού και μεγάλου VC, στο σπίτι του ενός Co-Founder του VC. Και το χειρότερο όλων, αναφέρεται ότι εν μέσω της “διασκέδασης” κλεινόντουσαν και δουλειές με τους Startuppers!
Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Vanity Fair, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και από το Πρώτο Θέμα της περασμένης Κυριακής μάλιστα, οι λεπτομέρειες που αναφέρονται είναι πολλές για να είναι υπερβολική άποψη κάποιας σεμνότυφης η εκδικητικής Startupper που δεν έκλεισε τη δουλειά και προφανώς προήλθαν από κάποιους από τους 200 συμμετέχοντες! Και όπως παραδέχονται όλοι το πάρτυ είχε “θέμα” και “dress code” που παρέπεμπε σε “ανάρμοστες συμπεριφορές” και μια δημόσια σκηνή…

Από την άλλη πλευρά όμως και σύμφωνα με άρθρα των Wired και Axios το “πάρτυ της ακολασίας” που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Co-founder του γνωστού VC DFJ, Steve Jurvetson, μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο
Elon Musk, o Jason Calacanis κ.α γνωστοί Startuppers που δήλωσαν ότι επρόκειτο για άλλη μια “βαρετή επαγγελματική εκδήλωση“, αλλά με σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα, και δεν έπεσε στην αντίληψή τους κάτι το περίεργο ή το εξεζητημένο.
Ειδικά ο Elon Musk ανέφερε ότι τα λεγόμενα της συγγραφέως ήταν “λάγνες ανοησίες και ότι “μπέρδεψε ότι γίνεται στα sex clubs του Σαν Φρανσίσκο δεκαετίες τώρα με μια επαγγελματική εκδήλωση με nerd στους καναπέδες”. Βέβαια ανέφερε ότι το παρτυ ήταν για μεταμφιεσμένους…

Σε κάθε περίπτωση ο Steve Jurvetson φαίνεται να έχει αμφιλεγόμενο χαρακτήρα με διάφορες καταγγελίες εις βάρος του και έχει απομακρυνθεί από το VC λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις