Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ledger: Το USB πορτοφόλι κρυπρονομισμάτων “σηκώνει” 61 εκατ. ευρώ

Η Ledger SAS είναι μια hardware Startup που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα. Μόνο αυτό φτάνει να της εξασφαλίσει φήμη και χρήματα! Το αντικείμενό της όμως τη κάνει ακόμα πιο σημαντική στις μέρες μας μια και οι συσκευές της εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τα πολύτιμα κρυπτονομίσματα που αγοράζουμε.

H γαλλική Startup, η οποία σημειωτέον ιδρύθηκε το 2015, μόλις έκλεισε μια μεγάλη χρηματοδότηση 61 εκατ. Ευρώ, B’ Γύρου, συμπεριλαμβανομένων των Draper Associates, Draper Esprit και Digital Currency Group.

H Ledger φτιάχνει μικρούς υπολογιστές σε USB stick οι οποίοι στην ουσία είναι ηλεκτρονικά πορτοφόλια πολλών κρυπτονομισμάτων, αλλά όχι όλων. Για αυτό λόγο θα πρέπει να ελέγξετε ποια κρυπτονομίσματα υποστηρίζει η συσκευή αν σκέφτεστε μια τέτοια αγορά. Τα ιδιωτικά κλειδιά των ηλεκτρονικών πορτοφολιών είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν μακριά από τον υπολογιστή μας, γραμμένα ακόμα σε ένα φύλο χαρτί.

H ομάδα της Ledger SAS

Το λεγόμενο hardware ή cold wallet είναι μια συσκευή offline την οποία μπορούμε να την έχουμε μαζί μας και να αποθηκεύουμε εκεί τα κρυπτονομίσματα που αγοράζουμε, αφού συνδέσουμε τη συσκευή με τον υπολογιστή όποτε χρειαστεί.
Η λειτουργικότητά και ευχρηστία τους είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της μικρής οθόνης που συνήθως έχουν. Βέβαια η Ledger έχει παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, το Ledger Blue με οθόνη 3,5 ιντσών και ανάλυση 320×480 το οποίο θα είναι προφανώς πιο λειτουργικό στον χειρισμό του.
Ακόμα και να χαθεί ή να κλαπεί το USB stick ο τρίτος δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν ξέρει το κεντρικό password της συσκευής.

Η Ledger ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει 1 εκατ. συσκευές το 2017 με έσοδα 46 εκατ, Ευρώ, ενώ το 2016 είχε έσοδα 600.000 ευρώ, με το κόστος των συσκευών να ξεκινά από τα 98 ευρώ, και προφανώς είναι πλέον κερδοφόρα.

Εκτός από τα hardware πορτοφόλια η Ledger έχει παρουσιάσει και εταιρικές λύσεις SaaS για αποθήκευση ασφαλείας κρυπτονομισμάτων και θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να αναπτύξει και να βελτιώσει τα προϊόντα της, αλλά και τις πωλήσεις τους, και να τα προωθήσει ειδικά στους εταιρικούς πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις