Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεμόντι – Τσομπανίδης: Οι Έλληνες της λίστας “30 under 30” του Forbes!

Αρχές κάθε έτους το Forbes παρουσιάζει τη λίστα με τους 30 νέους επιχειρηματίες που έχουν ξεχωρίσει με τα πεπραγμένα τους σε Ευρώπη και Αμερική. Σε εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο στη λίστα “30 under 30” του 2018 περιλαμβάνονται και δυο πρόσωπα από την Ελλάδα: Ο Σταύρος Τσομπανίδης της PHEE και η Χριστίνα Τρεμόντι του “Έδωσα Φακελάκι“.

O 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης είναι συνιδρυτής της PHEE, μαζί με τον Νικόλαο Αθανασόπουλο που είναι υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης και οι οποίοι έκαναν την ιδέα τους πράξη το 2014 μετά την παρακολούθηση μιας σχετικής ομιλίας αλλά και την επίσκεψη τους σε παραλίες της Αττικής.

Τα φύκια είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη και θεωρείται στερεό απόβλητο το οποίο επιβαρύνει και το περιβάλλον και τους δήμους που πρέπει να το διαχειριστούν. Η ομάδα έκανε τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα στο  πρόγραμμα Scaling του Impact Hub Athens ενώ παράλληλα ανέπτυξε στο εργαστήριό της την διαδικασία επεξεργασίας των φυκιών, η οποία προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μάλιστα. Αρχές του 2016 βγήκαν τα πρώτα προϊόντα στην αγορά – θήκες κινητών και αργότερα και κουτιά από φύκια αλλά και μια ρακέτα θαλάσσης! Η εταιρεία με έδρα τη Πάτρα έχει ένα δίκτυο πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ πωλεί τα προϊόντα της και μέσω του E-Shop της και πάει πολύ καλά, ειδικά στον τομέα των επιχειρηματικών δώρων. Τελευταία συνεργασία της PHEE είναι αυτή με την Zylo από τη Σύρο η οποία φτιάχνει σκελετούς γυαλιών.

Η PHEE έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς και βραβεία, όπως για παράδειγμα στο European Social Innovation Competition, στα Startup Europe Awards, στα βραβεία Startup Greece, στον διαγωνισμό του Bluegrowth ενώ συμμετείχε και στο πρόγραμμα υποτροφιών Angelopoulos – Clinton. Χρηματοδότηση υπήρξε μέσω  AFI και People’s Trust.

H Χριστίνα Τρεμόντι είναι ιδρύτρια της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης “Έδωσα Φακελάκι” η οποία συγκεντρώνει ανώνυμες αλλά πλέον και επώνυμες καταγγελίες για πράξεις διαφθοράς όπως λέγονται ή χρηματισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και δομές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις