Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O όμιλος Olympia μπαίνει στην ναυτιλία με την εξαγορά της Startup METIS!

O όμιλος του Π. Γερμανού μπαίνει στη ναυτιλία μέσω εξαγοράς του 80% της Startup ναυτιλιακής τεχνολογίας METIS, (από το αρχαίο Μήτις), με τον όμιλο να κατέχει ήδη μειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία.

Η METIS Cyberspace Technology S.A. ιδρύθηκε το 2016 και ειδικεύεται στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης, όλα προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.
Η εταιρεία παρέχει μία λύση η οποία επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Η λύση της METIS θέτει ουσιαστικά, με απλό τρόπο, την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things στην υπηρεσία της ναυτιλίας, παρακολουθώντας ακατάπαυστα δεκάδες παραμέτρους του πλοίου, με στόχο να αποτελεί στην πράξη έναν προσωπικό βοηθό – Chatbot, προσφέροντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο αλλά και για άλλα δεδομένα, όπως ο καιρός και η πορεία του, από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.

Η Metis έχει αυτή τη στιγμή μια ομάδα 22 ατόμων με CEO τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, (κεντρική φωτογραφία), ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε επένδυση 4 εκατ. Ευρώ στην εταιρεία από τον Όμιλο Olympia για τη διετία 2018 – 2019 για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της αλλά του δυναμικού της σε 35 άτομα το προσεχές διάστημα.

Ο Κ. Καραφωτάκης, CEO του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυση, «Το σύστημα της METIS, αναπτύχθηκε αποκλειστικά από μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία στις ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας. Η ιδέα για τη σύσταση της METIS ξεκίνησε από την επιθυμία αυτής της ομάδας επιστημόνων και μηχανικών να δημιουργήσει μία καινοτόμα τεχνολογική λύση, η οποία θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο με σημαντικότατη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το επενδυτικό μας πλάνο ύψους €4 εκατομμυρίων τοποθετείται στην περίοδο 2018 – 2019 και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία με έδρα την Ελλάδα,  θα μπορέσει να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ναυτιλιακή δραστηριότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις