Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απεβίωσε ο Ingvar Kamprad, ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ

O Ingvar Kamprad, ιδρυτής της ΙΚΕΑ και της Ikano, ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες του 20ου αιώνα, άφησε την τελευταία του πνοή, στην κατοικία του στη Småland της Σουηδίας, στις 27 Ιανουαρίου. Απεβίωσε 91 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Ingvar Kamprad γεννήθηκε το 1926 στη Småland της νότιας Σουηδίας. Στα 17 του χρόνια ίδρυσε την ΙΚΕΑ – την επιχείρηση στην οποία αφοσίωσε όλη του τη ζωή. Το όραμα του Ingvar ήταν η δημιουργίας μιας καλύτερης καθημερινής ζωής για τους πολλούς ανθρώπους.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από την απώλεια του Ingvar. Θα θυμόμαστε την αφοσίωση και τη δέσμευσή του στο να βρίσκεται δίπλα στους πολλούς ανθρώπους. Το ότι ποτέ δεν εγκατέλειπε, ότι πάντα προσπαθούσε να γίνει καλύτερος και να καθοδηγεί με το παράδειγμά του», τονίζει ο Torbjörn Lööf, CEO και Πρόεδρος του Group Inter IKEA.

Ο Ingvar Kamprad υπήρξε μεγάλος επιχειρηματίας, από αυτούς που συνήθως συναντάμε στη νότια Σουηδία – επίμονος και σκληρά εργαζόμενος, με ζεστασιά και παιχνιδιάρικη ματιά. Δούλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, παραμένοντας σταθερός στο δικό του motto, ότι μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Από το 1988 ο Ingvar έπαψε να έχει εκτελεστικό ρόλο αλλά συνέχισε να συνεισφέρει στη λειτουργία της επιχείρησης ως σύμβουλος. Μοιραζόταν τις γνώσεις και την ενέργειά του με τους εργαζόμενους της ΙΚΕΑ.

«Θρηνούμε την απώλεια του ιδρυτή μας και αγαπημένου φίλου Ingvar. H κληρονομιά του θα προκαλεί εντύπωση για πολλά χρόνια ακόμα και το όραμά του – να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πoλλούς ανθρώπους – θα εξακολουθεί να καθοδηγεί και να μας εμπνέει», τονίζει ο Jesper Brodin, CEO και Πρόεδρος του IKEA Group.

«H εκτενής γνώση του Ingvar και η δέσμευσή του όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τεράστια πηγή έμπνευσης. Η κληρονομιά του θα βρίσκεται πάντα μαζί μας και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε αδιάκοπα για νέους και καλύτερους τρόπους – να βρίσκουμε μαζί λύσεις που κανείς άλλος δεν έχει σκεφτεί και υλοποιήσει και να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τους περισσότερους ανθρώπους», σημειώνει ο Lars Thorsén, CEO του Ikano Group.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις