Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλο και περισσότεροι δικηγόροι στις Η.Π.Α. δέχονται πληρωμές σε Bitcoin

Οι δικηγόροι, σε γενικές γραμμές, δεν φημίζονται για τις τεχνολογικά προχωρημένες κινήσεις με υψηλό ρίσκο, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές τους. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Law.com φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση σε μεγάλα γραφεία αλλά και αυτόνομους δικηγόρους να δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

To Bitcoin με τα συνεχή ανεβοκατεβάσματα στην αξία του έχει στην ουσία ακυρωθεί σαν μέσο συναλλαγών για ευνόητους λόγους. Παρόλα αυτά αρκετά δικηγορικά γραφεία στις Η.Π.Α. αλλά και μεμονωμένοι δικηγόροι έχουν αρχίσει να δέχονται Bitcoin σαν πληρωμή για τις υπηρεσίες τους.

Την αρχή έκαναν οι δικηγορικές εταιρείες που εκπροσωπούσαν Startups κρυπτονομισμάτων από το 2013 και μετά σε διάφορες κανονιστικού τύπου υποθέσεις μια και οι πελάτες τους ήταν στον χώρο.

Υπάρχουν αρκετές Startups που προσπαθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο να κάνουν τις πληρωμές μέσω Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, πιο προσιτές στον “κανονικό κόσμο” αλλά ακόμα, και ειδικά με τον πόλεμο που γίνεται από το υπάρχων χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάτι τέτοιο θα αργήσει να γίνει.

Όπως αναφέρει μια δικηγόρος που δέχεται πληρωμές μέσω Bitcoin, υπάρχουν πολλά ζητήματα για το πως θα γίνει αυτό, μια και προφανώς, λόγω μεταβλητότητας της αξίας του, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή χρέωση σε Bitcoin.
Οπότε οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται μέσω ισοτιμίας με το δολάριο και να αναφέρει ο δικηγόρος στο γραφείο ότι δέχεται και κρυπτονομίσματα σαν πληρωμή.

Βέβαια η υιοθέτηση, έστω και σε μικρή κλίμακα, πληρωμών σε Bitcoin από μια ειδική κατηγορία επαγγελματιών που προσφέρουν νομικές υπηρεσίες δημιουργεί συνειρμούς που σχετίζονται με την “σκοτεινή πλευρά” των κρυπτονομισμάτων και την όποια “ευκαιρία” μπορεί να κρύβεται εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις