Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πρώτη Ευρωπαϊκή επένδυση του VC της Samsung

To Samsung NEXT είναι το VC της μεγάλης κορεατικής εταιρείας τεχνολογίας, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη με το άνοιγμα νέων γραφείων στο Βερολίνο, και μόλις πραγματοποίησε την πρώτη του επένδυση στη Γηραιά Ήπειρο.

Η πρώτη επένδυση έγινε στην πιο γνωστή Startup της Πορτογαλίας, την Unbabel. H Unbabel προσφέρει μια πλατφόρμα μεταφράσεων για μεγάλους πελάτες, οποιουδήποτε σχεδόν περιεχομένου. Οι μεταφράσεις γίνονται από συνεργαζόμενους μεταφραστές αλλά με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης κάτι που μπορεί να μειώσει σημαντικά τους χρόνους αλλά και το κόστος της κάθε εργασίας.

Η παγκόσμια αγορά μεταφράσεων αγγίζει τα 37 δισ. δολ. και σε αυτό το χώρο δραστηριοποιούνται και άλλες Startups όπως και η δική μας Transifex. H Transifex έχει μια διαφορετική προσέγγιση στο αντικείμενο αφού προσφέρει την πλατφόρμα μεταφράσεων σε μεγάλες εταιρείες όπου εκεί μπορούν να συνεργαστούν με τις δικές τους μεταφραστικές ομάδες ή αυτές που συνεργάζονται με την Transifex, μια και δεν προσφέρει η ίδια μεταφραστικές υπηρεσίες όπως κάνει η Unbabel.

Πάνω από 55.000 ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με την Unbabel οι οποίοι μεταφράζουν κείμενα σε 28 γλώσσες με την υποστήριξη Τεχνητής Νοημοσύνης όπως προαναφέραμε για ταχύτερη εκτέλεση ποιοτικών μεταφράσεων.

Η χρηματοδότηση Β’ Γύρου έφτασε τα 23 εκατ. δολ. με την Scale Venture Partners να ηγείται και με τη συμμετοχή των Microsoft Ventures, Salesforce Ventures, Founders Club, Caixa Capital και φυσικά του Samsung NEXT.
Είχε προηγηθεί χρηματοδότηση Α’ Γύρου 5 εκατ. δολ. το 2016 ενώ η Πορτογαλική Startup είναι απόφοιτος του Y Combinator το 2014.

Οι πελάτες της ήδη περιλαμβάνουν την Oculus, Pinterest, Booking.com μεταξύ άλλων με την ομάδα να στοχεύει περισσότερες εταιρικές πωλήσεις με την είσοδο σε αυτή των Microsoft, Salesforce και Samsung.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις