Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παπαστράτος – PMI: Δωρεά 5 σκαφών στο Λιμενικό Σώμα αξίας 2,4 εκατ. δολ.

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμβαση δωρεάς πέντε ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος και το παγκόσμιο πρόγραμμα PMI Impact.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης.

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικού ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, εντάσσεται στο διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Philip Morris International, μητρικής εταιρείας της Παπαστράτος, με την ονομασία PMI Impact, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των συναφών εγκλημάτων. Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2016 και θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα από τρεις γύρους χρηματοδοτήσεων.

Η Philip Morris χρηματοδοτεί projects για τη καταπολέμηση των λαθραίων τσιγάρων

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή κατέθεσε πρόταση στον πρώτο γύρο του προγράμματος και μαζί με 31 ακόμη οργανισμούς επιλέχθηκε ανάμεσα σε συνολικά 200 υποψηφιότητες απ΄όλο τον κόσμο για να λάβει χρηματοδότηση.

Τα 5 σκάφη ειδικού τύπου αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος μέσα στο 2018.
Η συγκεκριμένη δράση τονίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την καταπολέμηση κοινών προβλημάτων, όπως το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και τον κρίσιμο ρόλο του Λ.Σ. στην προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων με τη Β. Αφρική και την Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις