Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups που διακρίθηκαν στον 5ο Κύκλο του Egg

Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας στο egg πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των ομάδων του 5ου Κύκλου με την αξιοσημείωτη εξέλιξη στο πρώτο εξάμηνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

82 νέοι επιχειρηματίες με 34 ομάδες συμμετέχουν στον 5ο Κύκλο του egg. 22 εξ’ αυτών έχουν συστήσει εταιρεία ενώ 10 έχουν καταχωρήσει εμπορικό σήμα και 2 ευρεσιτεχνία! Από τις 22 εταιρείες οι 8 ήδη τιμολογούν, 4 έχουν αρχίσει εξαγωγική δραστηριότητα ενώ 13 εταιρείες έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το ειδικό πρόγραμμα της Eurobank για το egg αλλά και από angel investors και τα AFI και People’s Trust.

Συνολικά 86 εταιρείες απ΄όλους τους κύκλους έχουν νομική  μορφή στην Ελλάδα ενώ έχουν πάρει 2,2 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση μέχρι σήμερα. Τέλος, ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν 92 γυναίκες επιχειρηματίες στις ομάδες ενώ έχουν γίνει και αρκετές προσλήψεις.

Σε αυτά τα στοιχεία στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο κ. Ιωάννου της Eurobank όσο και ο κ. Μακιός του Corallia επισημαίνοντας ότι προγράμματα όπως το egg συνεισφέρουν στην αλλαγή νοοτροπίας των νέων σήμερα αλλά και στην ανασυγκρότηση της χώρας μας σε συνδυασμό με την αναστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων ετών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και εργαλεία υποστήριξης και χρηματοδότησης για τους νέους επιχειρηματίες σήμερα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μακιός: “Σε εσάς έπεσε ο κλήρος“, αναφερόμενος στις ομάδες που ήταν παρούσες για να ξεπεραστούν οι παθογένειες της χώρας και να χτιστούν νέες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Η υπεύθυνη του egg, κ. Μπαχταλιά αναφέρθηκε στα βασικά δεδομένα και τα πρώτα αποτελέσματα του 5ου Κύκλου που προαναφέραμε, αλλά και στα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού στο Λονδίνο που πραγματοποίησαν 12 ομάδες, συμμετέχοντας σε ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του Reload Greece, αλλά και στην συμμετοχή δυο ομάδων του egg στην ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress που έρχεται στη Βαρκελώνη.



Οι μεγάλοι νικητές 

Τη πρώτη θέση πήρε η ομάδα της Mantis Business Innovation η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα αξιολόγησης και ένα μοντέλο λήψης αποφάσεων για Startup επιχειρήσεις.

Την δεύτερη θέση πήρε η ομάδα της ChainProof.ai η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα ταυτοποίησης η οποία βασίζεται στο Blockchain και χρησιμοποιεί διάφορα δεδομένα, όπως για παράδειγμα κείμενο, εικόνες, ήχο και βίντεο για να γίνει η πιστοποίηση. Προορίζεται για οίκους δημοπρασίας έργων τέχνης, γκαλερί, διαχειριστές ακινήτων και ασφαλιστικές εταιρείες. Η Chainproof.ai διακρίθηκε και στο πρόγραμμα του Λονδίνου αλλά και στο πρόσφατο Mazinnov.

Την τρίτη θέση πήρε η 3H Services η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκμετάλλευσης και συντήρησης εξοχικών κατοικιών, συμπεριλαμβανομένης της μίσθωσης μέσω AirBnB και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις