Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Daimler και Bosch θα βγάλουν δοκιμαστικά robo-taxi στους δρόμους της Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει μείνει σχετικά πίσω στα αυτοματοποιημένα και αυτόνομα οχήματα σε σχέση με την Αμερική και Bosch και Daimler θα κάνουν ότι μπορούν για να το αντιστρέψουν.  

Σε δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Bosch, Volkmar Denner στο Automobilwoche.de, αποκάλυψε ότι αυτόνομα οχήματα – ταξί θα βρεθούν -δοκιμαστικά- στους δρόμους της Ευρώπης μέσα στους επόμενους μήνες έτσι ώστε αρχές της επόμενης δεκαετίας να είναι στο δρόμο οχήματα επιπέδου αυτονομίας 4 και 5. 

Η Waymo της Alphabet – Google δοκιμάζει πυρετωδώς αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4/5 σε 25 πόλεις των Η.Π.Α. και ήδη έχει κάνει παραγγελίες χιλιάδων αυτόνομων οχημάτων στην Chrysler ενώ και η Uber εκτελεί παρόμοιες δοκιμές με οχήματα της Volvo.

Οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2/3 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους, με συστήματα όπως ο Auto Pilot της Tesla, το Traffic Jam Assist της Audi αλλά και τα αντίστοιχα συστήματα των Mercedes, Volvo και Nissan, με τον οδηγό να μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο.
Στο επίπεδο 4 τα αυτοκίνητα κινούνται μέσω καμερών, Lidar και Ραντάρ, εντελώς αυτόνομα σε ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας και στο επίπεδο 5 θεωρητικά δεν χρειάζεται να υπάρχει τιμόνι με πλήρη αυτονομία.

Η Bosch έχει ήδη παρουσιάσει ηλεκτρικές πλατφόρμες τετράχρονων και δίτροχων οχημάτων, διαφόρων επιπέδων αυτοματοποίησης, και συνεργάζεται με την nVidia και την TomTom για την βασική τεχνολογική πλατφόρμα και τους απαραίτητους χάρτες.

Η συνεργασία της Bosch με την Daimler αφορά όπως προαναφέραμε αυτοματοποιημένα ταξί και μισθωμένα οχήματα, μια και η Mercedes έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία, τα οποία θα καλεί ο χρήστης μέσω εφαρμογών και θα έρχονται μόνα τους εκεί που βρίσκεται και θα εκτελούν αυτόνομα τη μεταφορά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις