Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άλλο ένα βήμα της Apple για να “κατακτήσει” και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Apple με αργά και προσεκτικά βήματα μπαίνει στον χώρο του FinTech αλλά και στο ηλεκτρονικό εμπόριο κάτι που σίγουρα “φοβάται” το παραδοσιακό σύστημα των τραπεζών και των καρτών, σαφώς περισσότερο από τις FinTech Startups.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το παιχνίδι των πληρωμών, λόγω τεχνολογικής – ψηφιακής βάσης, έχει μεταφερθεί στο “γήπεδο” των μεγάλων του χώρου κάτι που τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα κινήσεων, με τις τράπεζες να πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα και σε ένα αντικείμενο (βλ. ψηφιοποίηση) στο οποίο είχαν “μείνει” πίσω για διάφορους λόγους (δικαιολογημένα και όχι).

Google, Apple και Amazon μπαίνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στις ηλεκτρονικές πληρωμές εκμεταλλευόμενες το μεγάλο κοινό τους στα Smartphones αλλά και στις διάφορες πλατφόρμες που έχουν. Εκεί αναγκαστικά κάνουν παιχνίδι Mastercard και Visa οι οποίες έχουν πίσω τους όλο το τραπεζικό σύστημα και όλοι μαζί ψάχνουν για το “ιερό δισκοπότηρο” του ηλεκτρονικού εμπορίου: τις ασφαλείς πληρωμές με ένα κλικ και με ένα κωδικό, με όλα τα άλλα στοιχεία (όπως η διεύθυνση αποστολής) να περνάνε αυτόματα στον έμπορο.

Η Apple μετά τη πρώτη χρεωστική κάρτα που έβγαλε, την Apple Cash, ανακοίνωσε συνεργασία με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Volusion η οποία θα δίνει τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών μέσω Apple Pay στους εμπόρους – πελάτες της με λίγα κλικ αλλά και μέσω του Apple Pay “Buy Now” όπου θα μεταφέρει τους αγοραστές απευθείας στο ηλεκτρονικό καλάθι για να πραγματοποιηθεί η αγορά.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Volution, υπάρχει υψηλότερο ποσοστό μετατροπής τους αγοραστικού ενδιαφέροντος σε πωλήσεις μετά την προσθήκη του Apple Pay στους τρόπους πληρωμών στη πλατφόρμα της.

Το Apple Pay είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή σε 20 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Σιγκαπούρης και φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ σε αυτές θα προστεθεί και η Βραζιλία μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Όπως ανέφερε ο Tim Cook στη πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple, η αποδοχή ου Apple Pay στoυς μεγάλους εμπόρους στις  Η.Π.Α. έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και προσφέρεται στα 2/3 εξ’ αυτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις