Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα ρεκόρ που έσπασε το Falcon Heavy του Elon Musk!

Πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η πετυχημένη εκτόξευση του Falcon Heavy της SpaceX για την δοκιμαστική πτήση του προς τον Άρη και άλλες αποστολές στο “βαθύ διάστημα”.

Πρώτα απ΄ όλα το Falcon Heavy έσπασε ρεκόρ βάρους μεταφερόμενου φορτίου μια κατάφερε να σηκώσει 64 τόνους! Με το Διαστημικό Λεωφορείο και τους αντίστοιχους πυραύλους Αμερικής και Ρωσίας να κινούνται στους 23 τόνους!

Η ώθηση του Falcon Heavy για να καταφέρει να σηκώσει ένα τέτοιο φορτίο έφτασε τα πρώτα λεπτά της εκτόξευσης τους 2.200 τόνους! Περίπου 18 φορές την ισχύ ενός Boeing 747!

Το άλλο ρεκόρ που έσπασε η εκτόξευση του Falcon Heavy είναι οι θεατές στο YouTube οι οποίοι άγγιξαν τα 2,5 εκατ. κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά αυτή της πτώσης από το διάστημα του Felix Baumgartner, η οποία είχε φτάσει τα 8,5 εκατ. θεατές στο YouTube πάντα.

Το τρίτο ρεκόρ είναι ότι για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο Tesla, και συγκεκριμένα το κόκκινο Roadster του Elon Musk, βρίσκεται σε τροχιά στο ηλιακό μας σύστημα! Τελικά δεν αστειευόταν ο δημιουργός της SpaceX μια και μέσα στο Falcon Heavy υπάρχει το Tesla Roadster με μια κούκλα που φοράει διαστημική στολή στο τιμόνι και το ηχοσύστημα να παίζει το Space Oddity και να δείχνει στην οθόνη του “Don’t Panic”!
Το διαστημόπλοιο με το Tesla θα παραμείνει σε ευρεία τροχιά μακριά από τη Γη με ταχύτητα 11Km/s για πάντα (;)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η NASA αλλά και κάθε ιδιώτης που ασχολείται με την εκτόξευση πυραύλων, είναι το τεράστιο κόστος. Τόσο οι προωθητικοί όσο και ο κύριος πύραυλος κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά, αφού μετά την εκτόξευση και την αποκόλληση τους, πέφτουν μέσα στη θάλασσα και καταστρέφονται.

Στόχος της SpaceX είναι η επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων, για προφανή και μεγάλη μείωση του κόστους, αφού πρώτα έχουν προσγειωθεί με ασφάλεια πίσω στη Γη. Αυτό ήταν και το δεύτερο μεγάλο στοίχημα της χθεσινής εκτόξευσης και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι δύο προωθητικοί πύραυλοι επέστρεψαν και προσγειώθηκαν με απόλυτο συγχρονισμό.

Infographic: The Falcon Heavy Packs A Huge Payload | Statista

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις