Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του “πανηγυρικού” 12ου The Squeeze στο Orange Grove

Πραγματοποιήθηκε εχθές στο Orange Grove o δωδέκατος διαγωνισμός για Startups, The Squeeze, σε μια κατάμεστη αίθουσα με την παρουσία του υπουργού κ. Φωτάκη αλλά και των πρέσβεων των Η.Π.Α., του Ισραήλ και φυσικά της Ολλανδίας.

Ο κ. Φωτάκης απάντησε στις ερωτήσεις του Πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα, κ. Κασπάρ Βέλντκαμπ, σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα αποθέματα υψηλής ποιότητας προσωπικού στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο και αυτός θα υποστηριχτεί ποικιλοτρόπως.

Ο κ. Βελντκαμπ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ολλανδικής πρεσβείας για να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών για τις Startups, και όχι μόνο, όπως για παράδειγμα στην επαφή που είχε με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κ.Τζέφρι Πάιατ, με την αμερικανική πρεσβεία να συνδιοργανώνει το 12ο The Squeeze μαζί με την Ολλανδική.
Επίσης στάθηκε και στην πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Ιρίτ Μπεν-Άμπα για τις προσπάθειες που γίνονται για τη διασύνδεση του οικοσυστήματος του Tel Aviv με αυτό την Αθήνας.

Αριστερά ο κ. Κασπάρ Βέλντκαμπ, δεξιά ο κ. Τζέφρι Πάιατ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας οι κριτές του 12ου The Squeeze ήταν γυναίκες επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και funds από Ελλάδα και Η.Π.Α. ενώ πήραν μέρος οκτώ Startups από το Orange Grove με γυναίκες founders επίσης στο pitch.

To πρώτο βραβείο 15.000 ευρώ, χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πήγε στην Inomo και την Founder Βίβιαν Παράσχου η οποία κατασκευάζει έπιπλα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, με ιδιαίτερο σχεδιασμό από Fiberglass.

Τη δεύτερη θέση και τα 10.000 ευρώ, επίσης χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πήρε η PGENius από το Orange Grove Patras η οποία προσφέρει ανάλυση του DNA ασθενών έτσι ώστε ο γιατρός να μπορεί να εξατομικεύσει τη σωστή φαρμακευτική ουσία στη σωστή δοσολογία αποφεύγοντας με αυτό το τρόπο πιθανές παρενέργειες αλλά και βελτιώνοντας την δράση των φαρμάκων.

Οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι:

Mermix, ένα marketplace ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων τα οποία είναι ανενεργά σε αγρότες που τα χρειάζονται.

Hook on Chic, μια πλατφόρμα ενοικίασης γυναικείων φορεμάτων υψηλής ραπτικής και όχι μόνο.

Misyrlou, σαπωνοποιείο και φυσικές αλοιφές από την Αιγείρα Αχαΐας και το Orange Grove Patras.

Freshstrips, έξυπνη συσκευασία η οποία δείχνει την ποιότητα των τροφίμων βάση θερμοκρασίας.

The Beloved Republic, διοργάνωση γάμων στην Ελλάδα για ομοφυλόφιλα ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο.

Unique Minds, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μαθητές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις