Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ParkGene: H ελληνική παγκόσμια υπηρεσία P2P parking ολοκληρώνει πετυχημένα την ICO και βγάζει CryptoWallet και κάρτα!

Αν όλα πάνε καλά, όπως και στην ICO της ParkGene, το GΕΝΕ ίσως είναι το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα ανταπόδοσης ευρείας χρήσης ή το λεγόμενο χρηστικό κρυπτονόμισμα, μια και με αυτό θα μπορούμε να πληρώνουμε για θέσης στάθμευσης αρχικά σε όλο τον κόσμο και άλλες υπηρεσίες στον χώρο των μετακινήσεων στο μέλλον.

Την ParkGuru την είχαμε συναντήσει πέρυσι στο Mobile World Congress στο ελληνικό περίπτερο με τον επιχειρηματία Ηλία Χατζή να παρουσιάζει ένα marketplace για επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσει στάθμευσης σε Αθήνα και το εξωτερικό.

Ο Ηλίας Χατζής δραστηριοποιείται έντονα στο FinTech και τα κρυπτονομίσματα και όλα δείχνουν ότι πήρε την σωστή απόφαση την σωστή στιγμή μια και έκανε scaleup το ParkGuru σε μια παγκόσμια υπηρεσία εύρεσης θέσεων στάθμευσης P2P μέσω App με τις πληρωμές να γίνoνται με το κρυπτονόμισμα της ParkGene, το GENE.

To GENE βασίζεται στο Ethereum, με τη Startup να ολοκληρώνει πετυχημένα τη πρώτη ελληνική ICO μια μέχρι στιγμής έχει πωλήσει 131 εκατ. tokens ή κρυπτονομίσματα με ισοτιμία 0.10 δολ. Με μια πράξη βλέπουμε ότι μέχρι στιγμής η ParkGene έχει σηκώσει 13 εκατ. δολ. σε Ethereum!

Θα εκδοθούν 1 δισ. tokens με το το 40% θα πάνε στο ParkGene Future Fund, με στόχο την μελλοντική εξέλιξη του κρυπτονομίσματος, το 10% θα πάρουν οι ιδρυτές της εταιρείας, ένα επιπλέον 10% οι σύμβουλοί της, ένα 5% οι υποστηρικτές (bounty) της ιδέας και του κρυπτονομίσματος και το τελευταίο 35% θα προσφερθεί στο ευρύ κοινό είτε μέσω της ICO είτε αγοράζοντας το για τη χρήση της υπηρεσίας.

Το κοινό μπορεί να αποκτήσει το GENE πληρώνοντας είτε σε εθνικά νομίσματα, π.χ. ευρώ, δολάρια κ.λπ., είτε σε κρυπτονομίσματα, όπως είναι το bitcoin, Ethereum κ.ά.

ParkGENE Wallet και Χρεωστική κάρτα!

Η ParkGene προχωρά με ταχείς ρυθμούς στο φιλόδοξο πλάνο της, μια σχεδόν με την ολοκλήρωση της ICO ανακοίνωσε το GENE Wallet το οποίο είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS (σύντομα). Με τo κατέβασμα και την εγγραφή στο GENE Wallet παίρνετε 50 GENE σαν bonus τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υπηρεσία στάθμευσης μόλις βγει στον αέρα και για άλλες πληρωμές σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Το GENE Wallet θα μπορεί να δεχτεί Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα που βασίζονται στη τεχνολογία ERC-20 ενώ θα συνοδευτεί και με μια χρεωστική κάρτα έτσι ώστε να συνδυαστούν τα κρυπτονομίσματα και με τα επίσημα χρήματα για καθημερινές πληρωμές το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ηλίας Χατζής θα βρίσκεται στο Startup Grind Athens στις 20 Μαρτίου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον συνάδελφο Δημήτρη Μαλλά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις