Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H TransferWise βγάζει χρεωστική κάρτα μέσω Wirecard

Η Wirecard, η γερμανική τράπεζα η οποία προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες FinTech σε Startups και όχι μόνο, συνεργάζεται με τον ευρωπαϊκό μονόκερο TransferWise για την έκδοση μιας χρεωστικής κάρτα που θα συμπληρώσει την υπηρεσία της παγκόσμιας μεταφοράς χρημάτων που προσφέρει η TransferWise.

Μέχρι πρότινος η TranferWise έστελνε χρήματα από έναν χρήστη στον άλλο με χαμηλές προμήθειες μέσω τραπεζικών λογαριασμών και καρτών. Ακολούθησε η δημιουργία λογαριασμών για εταιρικούς πελάτες και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε και η χρεωστική κάρτα, κάτι που βγάζει από την μέση το τραπεζικό σύστημα. Βέβαια μέχρι η TransferWise να γίνει και αυτή τράπεζα θα βασίζεται σε κάποιον τραπεζικό συνεργάτη για να της παρέχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και την κάρτα.

Η χρεωστική κάρτα Mastercard δοκιμάζεται σε περιορισμένο κύκλο χρηστών από τον περασμένο Ιανουάριο και θα διατεθεί στο ευρύ κοινό αργότερα μέσα στο 2018.

Η TransferWise υποστηρίζει μεταφορές χρημάτων σε 28 νομίσματα στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία, ενώ συνεργάζεται με τοπικές τράπεζες σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΕ,  ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να στείλει, να ξοδέψει χρήματα μέσω της κάρτας σε όλο τον κόσμο με “τοπικές” χρεώσεις.

Η αποστολή μας είναι πελάτες μας να διακινούν τα χρήματά τους χωρίς σύνορα και περιορισμούς και η χρεωστική κάρτα είναι ένα σημαντικό βήμα για την την υλοποίησης αυτής της αποστολής“, δήλωσε ο Τζέρεμι Μπουτνέρ, διευθυντής τραπεζικής χωρίς σύνορα στη TransferWise. “Η Wirecard μας βοηθά να υλοποιήσουμε το νέο προϊόν του σε αγορές που χρειάζονται άμεσα την υπηρεσία πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσαμε να κάναμε εμείς μόνοι μας“.

Η TransferWise επιδίωξε να προσφέρει τον “Λογαριασμό χωρίς σύνορα” σε όλο τον κόσμο προσθέτοντας μια χρεωστική κάρτα πολλαπλών νομισμάτων. Αυτή η κάρτα θα επιτρέψει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους σε όλο τον κόσμο χωρίς κρυφές χρεώσεις “, πρόσθεσε ο Tom Jennings, Διευθύνων Σύμβουλος της Wirecard.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις