Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H BitPay σήκωσε 40 εκατ. δολ. και επεκτείνεται Ασία

Η BitPay προσφέρει εργαλεία πληρωμών σε Bitcoin και Bitcoin Cash σε εμπόρους σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις Η.Π.Α. και πολλές μεγάλες εταιρείες είναι πελάτες της FinTech, η οποία ιδρύθηκε το 2011 στην Ατλάντα. Μόλις έκλεισε χρηματοδότηση 40 εκατ. δολ. στο Β’ Γύρο και ετοιμάζεται για επέκταση στην Ασία όπου και είναι η “Γη της Επαγγελίας” των κρυπτονομισμάτων.

Στην χρηματοδότηση συμμετείχαν η Capital Nine, μια μεγάλη εταιρεία FinTech της Ασίας, η Yong An Financial Holdings, ο Alvin Liu, co-founder της Tencent, αλλά και οι Menlo Ventures και Aquiline Capital Partners.

Περίπου το 80% του τζίρου της BitPay προέρχεται από τις συναλλαγές Bitcoin οι οποίες, παρά την εκτόξευση της τιμής του, πραγματοποιούνται εκτεταμένα στις Η.Π.Α., με πάνω από 1 δισ. δολ. αξιας συναλλαγών σε Bitcoin να έχουν πραγματοποιηθεί το 2017 για καθημερινές συναλλαγές!

Ενώ οι πληρωμές στο εμπόριο παραμένει η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της BitPay, η εταιρεία θέλει να αναπτύξει το εμπορικό της σήμα της στην Ασία και για αυτό το λόγο θα ανοίξει σύντομα γραφείο στην Σιγκαπούρη εστιάζοντας περισσότερο στο ψηφιακό πορτοφόλι που προσφέρει παρά στις εμπορικές πληρωμές.

“Στην Αμερική το Apple Pay και το Google Pay είναι ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια, σε επίπεδο υιοθέτησης, μια και ακόμα περνάμε πιστωτικές κάρτες με το χέρι“, δήλωσε ο Sonny Singh, COO της BitPay. Η υιοθέτηση των ψηφιακών πορτοφολιών στα κινητά από τους καταναλωτές διαρκεί πολύ καιρό, ενώ στην Ασία ο κόσμος χρησιμοποιεί κωδικούς QR και  πληρωμές NFC εδώ και χρόνια“.

Ο Singh είπε επίσης ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων στην Ασία τείνουν να αφήνουν τα χρήματά τους στα χρηματιστήρια αντί να τα μεταφέρουν σε κάποιο wallet όταν δεν αγοράζουν κάτι που δημιουργεί ευκαιρίες για την BitPay και το wallet της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις