Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αφιέρωμα στις 21 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2018, Μέρος 4ο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στις 21 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2018 που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Να σημειώσουμε ότι υπήρξαν μερικές αποχωρήσεις από τον διαγωνισμό μια και δεν εκπλήρωσαν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος μας θα σας παρουσιάσουμε πέντε ομάδες στις οποίες τέθηκαν οι ίδιες ερωτήσεις.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας εδώ.
Μπορείτε να δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας εδώ.
Μπορείτε να δείτε το τρίτο μέρος του αφιερώματός μας εδώ.

Augmenta (Agile Agriculture)

Αριστερά προς δεξια: οι founders Γεώργιος Βαρβαρέλης, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η όλη ιδέα βασίζεται σε μία συσκευή η οποία προσαρμόζεται στο μπροστινό μέρος ενός τρακτέρ και χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ευκρίνειας ορατού-και-μη φάσματος καθώς και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζει σε ζωντανό χρόνο τις εκάστοτε ανάγκες του αγρού και βάση αυτών ελέγχει τα γεωργικά παρελκόμενα(π.χ λιπασματοδιανομείς), ώστε να διανεμηθεί η ιδανική ποσότητα υλικού(λιπάσματα, μυκητοκτόνα κτλ) σε όλο τον αγρό.

Η ίδια συσκευή, συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει τα δεδομένα τα οποία «επιστρέφουν» στον παραγωγό, μέσω της πλατφόρμας που του παρέχουμε, με σκοπό ο ίδιος να καταλαβαίνει με απλό και γραφικό τρόπο το τι έχει συμβεί στο χωράφι του αλλά και να μπορεί να συνειδητοποιήσει και τα αποτελέσματα της χρήσης της συσκευής της Augmenta.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η ιδέα ξεκίνησε από την προσωπική ενασχόληση των ιδρυτών με τον αγρό, καθώς ένας από τους δύο είναι επαγγελματίας αγρότης, ενώ ο άλλος έχει ασχοληθεί με τον κλάδο μέσω της οικογένειάς του. Το πρόβλημα που επιλύει η χρήση της συσκευής της Augmenta, είναι πολυδιάστατο. Αρχικά, αυξάνει την παραγωγή του αγρότη, το οποίο είναι άμεσο κέρδος για τον τελευταίο, ενώ παράλληλα μειώνει και την άσκοπη-μερικές-φορές σπατάλη των χημικών που παρατηρείται έντονα στον κλάδο της γεωργίας και αποτελεί και περιβαλλοντικό κίνδυνο. Τέλος, ένας αγρότης χρησιμοποιώντας τις λύσεις της Augmenta, αυξάνει και την τελική ποιότητα της παραγωγής του, καθώς εξασφαλίζει ότι κάθε φυτό λαμβάνει ότι εισροές χρειάζεται και τίποτα παραπάνω ή λιγότερο.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει ένα MVP, το οποίο παρουσιάσθηκε στην Agrotica 2018 και προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον από τη μεριά των παραγωγών. Η Augmenta αυτή τη στιγμή, επανασχεδιάζει το προϊόν, έχοντας πλέον στο δυναμικό της ειδική ομάδα μηχανικών, με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή υλικού με σκοπό να έχει το νέο version του συστήματός της έτοιμο, στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Το ΜΙΤΕF Greece ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι είναι ένας διαγωνισμός και πρόγραμμα υψηλότατου επιπέδου, κάτι που μας έκανε να δηλώσουμε συμμετοχή. Θεωρούσαμε και θεωρούμε, ότι ολοκληρώνοντας το accelerator πρόγραμμά που προσφέρει, θα γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες, θα βελτιώσουμε έμπρακτα το επιχειρηματικό μας σχέδιο και ίσως και το ίδιο το προϊόν.

Lawcals

Αριστερά προς δεξια: Στη φωτογραφία των δύο ατόμων είναι η Γιονίντα Κούκιο και ο Θανάσης Παπαδάς.
Στη φωτογραφία των τριών είναι ο Κωστής Κριμίζης, ο Χρήστος Σταμάτης και η Χριστίνα Χελιώτη.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Τι γίνεται όταν 4 δικηγόροι που εργάζονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αποφασίζουν να συνεργαστούν? Συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται την βοήθεια ενός επιχειρηματία ώστε να μετατρέψουν το όραμά τους σε πραγματικό business plan. Αυτή ακριβώς ήταν η περίπτωσή μας: ο Θανάσης, η Γιόνα και η Χριστίνα ήταν διασκορπισμένοι σε Washington και Τορόντο όταν ο Κωστής γνώρισε το Χρήστο στο Delphi Economic Forum 2016 και αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί για την δημιουργία της πρώτης L2L πλατφόρμας στην Ελλάδα. Έκτοτε, η ομάδα ξεκίνησε τη συνεργασία, και αν και τα 5 μέλη της δεν έχουν βρεθεί ποτέ όλοι στον ίδιο χώρο, επιβεβαιώνουν μέσω της δουλειάς τους την σημασία της σωστής ανάθεσης εργασιών που είναι και ο βασικός σκοπός των Lawcals.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η ιδέα των Lawcals προέκυψε όταν οι δικηγόροι της ομάδας, όλοι απόφοιτοι της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιτστημίου Θράκης, συνειδητοποίησαν μέσα από την προσωπική τους επαφή με το επάγγελμα πως πολύ συχνά, ένας δικηγόρος χρειάζεται την αρωγή κάποιου συναδέρφου του είτε για να πραγματοποιήσει μια εργασία εκτός η εκτός του δικηγορικού συλλόγου στον οποίο εδράζεται, είτε για να απευθύνει ερώτημα σχετικά με ένα αντικείμενο στο οποίο ο ίδιος δεν έχει εξειδίκευση. Ο τρόπος με τον οποίο το συγκεκριμένο πρόβλημα επιλύονταν μέχρι τώρα ήταν ανεπαρκής και αποκεντρωμένος καθότι εξαρτώνταν από προσωπικό δίκτυο του κάθε επαγγελματία ποθυ συχνά δεν επαρκούσε για να καλύψει το γεωγραφικό έυρος ή το είδος της απαιτούμενος εξειδίκευσης.
Μέσω της πλατφόρμας Lawcals, ένας δικηγόρος κατά την εγγραφή του, αποκτά πρόσβαση και δυνατότητα σύνδεσης με πλήθος δικηγόρων συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών από όλη την χώρα και με κάθε αντικείμενο εξειδίκευσης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αναθέσει μια εργασία όπως μια αναβολή ή μια έρευνα σε κάποιο υποθηκοφυλακείο. Έτσι, ο ίδιος εξασφαλίζει χρόνο και εξυπηρέτηση του πελάτη του και ο συνάδελφός του αποκτά μια επαγγελματική ευκαιρία. Αξίζει να σημειωθεί, πως με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν ειδικά οι νέοι δικηγόροι και δη των περιφερειακών συλλόγων.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Το όραμά μας για την άσκηση δικηγορίας αλλά και γενικότερα την πρόσβαση στη δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι η πορεία προς την ψηφιοποίηση και απλοποίηση όλων των βασικών διαδικασιών μέσω της τεχνολογίας. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και απαιτεί πολυεπίπεδες θεσμικές αναδιαρθρώσεις που ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν σε φάσμα ετών. Μέσω της Lawcals ωστόσο πραγματοποιούμε ένα πρώτο βήμα: να διευκολύνουμε τη συνεργασία των εξαιρετικών νέων, Ελλήνων δικηγόρων που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των επαγγελματικών τους προοπτικών μέσω της τεχνολογίας.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
H συμμετοχή μας στο διαγωνισμό προέκυψε στην κομβική στιγμή όπου είχαμε ήδη το προϊόν μας σε στάδιο MVP και κάναμε το επίσημο launch έχοντας ήδη κάποια πρώτα εγγραμμένα μέλη από τους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας, Πειραιά και Λαμίας. Στόχος μας είναι μετά την επέκταση σε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό γιατί είναι ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο και αναγνωρισμένο πρόγραμμα ανάπτυξης νέων εταιρειών που με το δίκτυο των μεντόρων, ομιλητών και συμμετεχόντων, μας προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία για την ποιοτική βελτίωση του προϊόντος μας. Ακόμα, μας προσφέρει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πιθανούς επενδυτές και άλλους παράγοντες του οικοσυστήματος.

Quantimetrica

Η ομάδα αποτελείται από τούς (πάνω φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά)  Βασίλη Καλομπάτσο, Hardware Development Head (Αθήνα), Δημοσθένη Δουμένη, Συνιδρυτή και CTO (Αθήνα-Λονδίνο), Γιούλη Ραφτοπούλου, Marketing (Αθήνα),  Νίκο Δούκα, Senior Software Engineer (Αθήνα). 
(μεμονωμένες φωτογραφίες από αριστερά προς τα δεξια) Γιάννη Δουμένη, Συνιδρυτής & CEO (Λονδίνο),  David Tupman, Συνιδρυτή και Senior Advisor (Καλιφορνια),   Toli Lerios, Business & Technology Advisor (Austin, Texas), Ponvalavan Annamalai, Ανάπτυξη εφαρμογών.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η αρχική ιδέα πίσω από την Quantimetrica που είναι ο εύκολος φωνητικός έλεγχος κάθε συσκευής σε οποιαδήποτε γλώσσα και με πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε λογισμικό και υλικό, δημιουργήθηκε όταν ο Γιάννης με επιχειρηματικό υπόβαθρο και PhD στα οικονομικά, γνωρίστηκε με τον David πρώην αντιπρόεδρο της Apple και υπεύθυνο για το λανσάρισμα του πρώτου iPhone.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στο Λονδίνο ο Δημοσθένης με 24 χρόνια εμπειρία σε αλγορίθμους επεξεργασίας φωνής καθώς και αρχιτεκτονικές hardware ήταν ο επόμενος συνιδρυτής. Με τον καιρό η ομάδα μεγάλωσε και τώρα αριθμεί 7 άτομα και εξωτερικούς συνεργάτες.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Βασικός παράγοντας που διαφοροποιεί τις λύσεις της Quantimetrica έναντι λύσεων όπως Amazon Alexa. Google Assistant ή Apple Siri είναι ότι δεν χρειάζονται σύνδεση με το ίντερνετ (με όλες τις επιφυλάξεις ασφάλειας που υπάρχουν για την ενδεχόμενη παρακολούθηση/καταγραφή προσωπικών συνομιλιών). Σε εφαρμογές όπου κάποιος θέλει να λειτουργούν οι αυτοματισμοί σπιτιού ακόμα και όταν το ίντερνετ δεν δουλεύει μπορεί να έχει τις λύσεις μας σαν εφεδρικές. Επίσης ο φωνητικός έλεγχος που προσφέρουμε σε περιπτώσεις όπου το ίντερνετ δεν υπάρχει (π.χ. εξοχικά), είναι δυσπρόσιτο ή ακριβό (π.χ. πλοία, ταχύπλοα, μοτοσυκλέτες) μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Οι λύσεις μας έχουν περάσει εκτεταμένα τεστ (technical due diligence) με διάφορους υποψήφιους πελάτες στην Ασία και Αμερική και είμαστε στο στάδιο να υπογράψουμε κάποιες στρατηγικές συμφωνίες. Πιλοτικά προγράμματα τρέχουν με διάφορες εταιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα, ασφάλεια σπιτιού και έξυπνα κράνη για μοτοσυκλέτες για να αναφέρουμε μερικά. Έχουμε επίσης συνεργάτη που κάνει επαφές για λογαριασμό μας με μεγάλες εταιρίες της Ινδίας και της νοτιοανατολικής Ασίας.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup 2018 Competition διότι πιστεύουμε ότι στο στάδιο που βρίσκεται η Quantimetrica η προβολή από το διαγωνισμό, τα σεμινάρια από επαγγελματίες του χώρου, η πρόσβαση σε μέντορες πολύ υψηλού επιπέδου καθώς και οι πιθανές συνέργειες με άλλες εταιρίες που παίρνουν μέρος μπορούν να μας απογειώσουν στην διεθνή αγορά. Η Quantimetrica έχει ήδη επαφές σε διάφορες χώρες και η βοήθεια των γνωριμιών που κάνουμε μέσω του διαγωνισμού μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες

Solumbro

H ομάδα αποτελείται από τους ιδρυτές: Τσαγκιάς Δημήτρης, Σωτήρης Ανδρουλάκης, Κωσταντίνος Καλλιπολίτης, Ζήσης Χιώτης. Συνεργάτες: Dr. Μάνος Τσαγκιάς και Γιώργος Γεωργαράς.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από απλή παρατήρηση των αναγκών που έχουμε όλοι μας στην παραλία. Πολλοί από την παρέα μας έφευγαν γιατί τους τελείωσε η μπαταρία, άλλοι δεν είχαν αντηλιακό και καθόντουσαν “βιδωμένοι” στις καρέκλες κάτω από την ομπρέλα, ενώ άλλοι δεν είχαν που να αφήσουν τα πράγματα τους με αποτέλεσμα να μένει πάντα πίσω κάποιος για να τα προσέχει.
Σίγουρα, κάτι από όλα αυτά σε όλους έχει τύχει. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν το οποίο θα μπορεί να καλύπτει τις σημαντικότερες ανάγκες στην παραλία.
Οι έξυπνες ομπρέλες της Solumbro χρησιμοποιούν το Ίντερνετ-των-Πραγμάτων (ΙοΤ) και προσφέρουν νέες υπηρεσίες και ανέσεις στην παραλία ή την πισίνα σε ξενοδοχεία και καφέ. Με τη Solumbro πλέον οι φιλοξενούμενοι τους θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ανέσεις και υπηρεσίες όπως έξυπνη αποθήκευση πραγμάτων (π.χ, κινητό, πορτοφόλι), φόρτιση κινητών/tablet μέσω solar panel, διαδραστικό φωτισμό, αυτόματο dispenser αντηλιακού,και Wi-Fi.
Η πρόσβαση σε όλα αυτά γίνεται με ένα αδιάβροχο ανεπαφικό βραχιόλι για πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Solumbro μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη διαχείριση της παραλίας ή της πισίνας, χαρτογραφώντας την χρήση στην παραλία αλλά και να έχουν real-time ενημέρωση για τυχόν προβλήματα σε κάποια από τις συσκευές μέσω του Solumbro App. Παράλληλα, αναπτύξαμε το δικό μας Λειτουργικό Σύστημα, το Solumbro OS, το οποίο επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο σε όλες τις ομπρέλες Solumbro αλλά και την συλλογή και ανάλυση δεδομένων στο Solumbro Cloud. Οι Solumbro ομπρέλες συλλέγουν στοιχεία από ενσωματωμένους αισθητήρες, όπως χρόνος χρήσης ομπρέλας, χρήση συρταριού/αντηλιακού/φόρτισης, καιρικά φαινόμενα, και βλάβες, και αναλόγως, ενημερώνει αυτόματα τον επιχειρηματία αν κάτι χρήζει την προσοχή του.

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Λύνουμε δύο προβλήματα! Από την μία, οι πελάτες των ξενοδοχείων μπορούν να απολαύσουν την πισίνα ή την θάλασσα ξέγνοιαστοι. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα τους στην παραλία ή την πισίνα προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Μετά από συνεχή ανάπτυξη του προϊόντος τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε έτοιμο το τελικό προϊόν και είμαστε στην διαδικασία παραγωγής των συστημάτων για ξενοδοχεία και καφέ που θέλουν να κάνουν την διαφορά.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, και στην Αγγλία, καταλήξαμε ότι η καλύτερη εμπειρία που έχουμε μέχρι στιγμής είναι στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition. Μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα το τρίμηνο πρόγραμμα στο να αναπτύξουμε περαιτέρω την στρατηγική μας εντός και εκτός Ελλάδας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πεπειραμένους ομιλητές και μέντορες που μας δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που μας απασχολούν και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε ταχύτερα και με στρατηγική. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτελεί και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Τουρισμού, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό θεσμό StartupEuropeAwards.

ΑΓΩ Team

Από αριστερά προς δεξιά – επάνω: Σταυρούλα Πουλοπούλου, Χαρά Ζωιτάκη, Μανώλης Αναστασίου, Κρητικός Ιάκωβος και Δημήτρης Αδάμης

To ΑΓΩ είναι ένα project το οποίο προέρχεται από το εργαστήριο βιοϊατρική του ΕΜΠ με μέλη τους: Χαρά Ζωιτάκη, Μανώλη Αναστασίου, Σταυρούλα Πουλοπούλου, Δημήτρη Αδάμη και Κρητικό Ιάκωβο. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής Δημήτριος Κουτσούρης διευθυντής του εργαστηρίου βιοϊατρικής του ΕΜΠ. Ταυτόχρονα λόγω της ιατρικής φύσης του ΑΓΩ, συνεργάτες μας είναι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση
Το “ΑΓΩ” αποτελεί ένα σύστημα – ιατρικό πρωτόκολλο που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία των φοβιών. Με 1 στους 5 ανθρώπους στο δυτικό κόσμο να πάσχουν από μία φοβία, η οποία τους εμποδίζει σε διαφορετικό βαθμό από συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες, ένα τέτοιο σύστημα είναι αναγκαίο.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, όπως συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας και αισθητήρες, στόχος μας είναι όχι μόνο να βοηθήσουμε τον ασθενή να συνυπάρχει με το ερέθισμα που του προκαλεί τη φοβία, αλλά να τον εκπαιδεύσουμε μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον να αλληλεπιδρά με αυτή, μαθαίνοντας σταδιακά να τη διαχειρίζεται. Έτσι, “επαναπρογραμματίζουμε” τη συμπεριφορά του ασθενή, βοηθώντας τον να αντιμετωπίζει συμβάντα που υπό άλλες συνθήκες θα του προκαλούσαν κρίση πανικού και άλλα συμπτώματα, με αυτοπεποίθηση, όπως ένας άνθρωπος που δεν πάσχει από τη φοβία αυτή!

Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα
Η έμπνευση για την ιδέα προήλθε μέσα από το ερευνητικό ενδιαφέρον της ομάδας για τις εγκεφαλικές και ψυχικές ασθένειες. Στον κόσμο που ζούμε, το άγχος της καθημερινότητας καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που καταιγίζουν το σύγχρονο άνθρωπο αποτελούν παράγοντες όξυνσης του προβλήματος των ψυχικών ασθενειών, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των πασχόντων, και σε ακραίες περιπτώσεις, καθιστώντας τους επικίνδυνους για τον περίγυρό τους. Όλοι μας, δυστυχώς, συχνά αποτελούμε θεατές των ολέθριων αποτελεσμάτων που έχουν ψυχικές διαταραχές ανά τον κόσμο, για παράδειγμα με τα mass shootings στις ΗΠΑ, αλλά ακόμα και σε μικρότερες κοινωνίες όπως στην ελληνική.
Έτσι, η ανάγκη για την έγκαιρη διάγνωση κι αποτελεσματική θεραπεία των ψυχικών ασθενειών, όποια έκφανση κι αν έχουν, κρίνεται επιτακτική! Το σύστημά μας, “ΑΓΩ”, αποτελεί χρήσιμο τεχνολογικό εργαλείο στα χέρια των θεραπόντων ιατρών, για την αντιμετώπιση των φοβιών των ανθρώπων, χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Καθότι το σύστημά μας αποτελεί ιατρικό προϊόν που πρόκειται να χρησιμοποιείται από ασθενείς και τους θεράποντες ιατρούς τους, πριν από κάθε μας βήμα είναι απαραίτητη η πιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς και της καταλληλότητάς του. Μέχρι στιγμής, έχουμε διεξάγει έναν επιτυχή κύκλο δοκιμών σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Κηφισίας, με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, και ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο κύκλο δοκιμών στο τέλος του 2018.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε
Τα σεμινάρια και οι συμβουλές των μεντόρων του MITEF Greece Startup Competition αποτελούν milestone για οποιαδήποτε startup βρίσκεται στα πρώτα -και όχι μόνο- βήματά της, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριοποίησης.
Συγκεκριμένα, στο “ΑΓΩ”, χάρη στο MITEF Greece μάθαμε πως να δομήσουμε καλύτερα το project μας, τόσο σαν concept, ώστε να γίνεται κατανοητό το όραμα και οι δυνατότητες του συστήματός μας, όσο και σαν πραγματική επιχείρηση, με δομημένο business plan ώστε να προβούμε στα επόμενα μας βήματα με μεγαλύτερη ευκολία. Οι προσδοκίες μας έχουν ξεπεραστεί χάρη στο δίκτυο συνεργατών που έχουμε πρόσβαση μέσω του διαγωνισμού και η συμμετοχή μας σε αυτόν είναι παραπάνω από εποικοδομητική για την ομάδα και την εταιρεία μας!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις