Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google χρηματοδοτεί Startups που βασίζονται στο Google Assistant

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Google δεν θα αφήσει την Amazon να κάνει ότι θέλει στην αγορά των έξυπνων βοηθών μέσω φωνής ή μέσω γραπτού λόγου, και μέχρι το Facebook και η Apple να κάνουν κάτι, θέλει ανταγωνιστεί στα ίσια την Alexa, η οποία έχει κατακτήσει την συγκεκριμένη αγορά.

Ο έξυπνος βοηθός της Google με το “πρωτότυπο” όνομα Google Assistant αυτή τη στιγμή τρέχει σε 5.000 συσκευές για το έξυπνο σπίτι, με τον αριθμό αυτόν μερικούς μήνες πριν να είναι 1.500, σύμφωνα με ένα σχετικό blog post, ενώ το έξυπνο ηχείο Google Home φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά στις Η.Π.Α. σε πωλήσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρονται συσκευές όπως για παράδειγμα λάμπες, κάμερες, πλυντήρια, κλειδαριές, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνοι, κλιματιστικά κ.α.

Παράλληλα ανακοίνωσε και ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης Startups οι οποίες ασχολούνται ή βασίζουν τις υπηρεσίες τους στον Google Assistant το οποίο περιλαμβάνει μετρητά αλλά και πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες και εργαλεία της Google, hosting στο Google Cloud και προώθηση φυσικά. Η Google ανέφερε ότι την ενδιαφέρουν οι τομείς των ταξιδιών, των ξενοδοχείων και των παιχνιδιών.

Οι πρώτες συνεργασίες με Startups περιλαμβάνουν τις:

GoMoment, παρέχει μια 24ωρη υπηρεσία – chatbot ρεσεψιόν που ονομάζεται Ivy για ξενοδοχεία. Η Ivy μπορεί να δώσει άμεσες απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις, όπως “Μπορώ να καθυστερήσω το checkout;” Οι απαντήσεις που χρειάζονται ανθρώπινη επαφή στέλνονται στο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Edwin, ένας προσωπικός καθηγητής Αγγλικής γλώσσας που βοηθά τους φοιτητές να προετοιμάζονται για εξετάσεις TOEFL.

BotSociety, ένα εργαλείο για προγραμματιστές που δοκιμάζουν και σχεδιάζουν φωνητικές διεπαφές στις εφαρμογές τους.

Pulse Labs, μια εφαρμογή που βοηθά τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν εφαρμογές φωνητικών υπηρεσιών τους χρησιμοποιώντας πραγματικούς ανθρώπους.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις