Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ActInSpace: O παγκόσμιος διαγωνισμός διαστημικών τεχνολογιών επιστρέφει το Μάιο στην Ελλάδα

Το Corallia και το si-Cluster, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του Ελληνικού οικοσυστήματος της διαστημικής διοργανώνουν το διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας ActInSpace με την υποστήριξη του ελληνικού FabSpace, του ΕΜΠ, των ελληνικών δικτύων Copernicus Academy/Relay, της ΕΒΙΔΙΤΕ, της Softcom, της SPIN, της AFI και της Unique Minds.

25-26 Μαΐου 2018, οι πύλες του διαγωνισμού θα ανοίξουν ταυτόχρονα σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, από το Darmstadt, τη Νέα Υόρκη, το Los Angeles και το Cape Town έως το Porto Alegre, το Taipei και την Αθήνα.

Το Corallia και το si-Cluster προσκαλούν φοιτητές, νέους επιστήμονες και δημιουργικά πνεύματα να δηλώσουν συμμετοχή, για να δημιουργήσουν ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις με τη χρήση διαστημικών τεχνολογιών και δεδομένων και να διεκδικήσουν τα έπαθλα του διαγωνισμούς.

Το ActInSpace στοχεύει στην ανάδειξη της χρησιμότητας των διαστημικών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα οργανωμένα σε ομάδες, από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο και χωρίς κόστος συμμετοχής, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλέξουν από τις περισσότερες από 60 προκλήσεις που προσφέρει ο διαγωνισμός, την πρόκληση που τους ταιριάζει, και με την καθοδήγηση ειδικών και διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν το δικό τους project, το οποίο θα παρουσιάσουν σε επιτροπή στο τέλος του διημέρου. Επιπλέον, όσες ομάδες επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις προκλήσεις με δεδομένα παρατήρησης της Γης, που θέτει το FabSpace, και να διεκδικήσουν επιπρόσθετα βραβεία. Για την κατάλληλη προετοιμασία των ομάδων θα διοργανωθεί Warm-up Event την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Ο νικητής που θα αναδειχτεί από τον εθνικό διαγωνισμό θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Τουλούζη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στις 27 Ιουνίου 2018 που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς εκθέσεως αεροδιαστημικής Toulouse Space Show 2018.

Η νικήτρια ομάδα του παγκόσμιου τελικού του ActInSpace θα κερδίσει, από την Air Zero G και την ESA, μια πτήση στο αεροσκάφος Airbus Zero-g για να βιώσει συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Στα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού περιλαμβάνεται επίσης μια πιλοτική εμπειρία πτήσης μέσω του προσομοιωτή Airbus A320 καθώς και επίσκεψη στο δωμάτιο δορυφόρων της Airbus αλλά και στις εγκαταστάσεις 3D!

Ακόμη, προσφέρονται ένα Voucher αξίας 100.000€ για δορυφορικά δεδομένα από την Airbus Defence and Space καθώς και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας με τη δημιουργία μίας startup. Επιπλέον, ως βραβείο θα διατεθεί μια συμμετοχή και 3ήμερη διαμονή στα GSA Geekie award, προσφέροντας στους νικητές ευκαιρίες δικτύωσης. Ο νικητής των προκλήσεων του FabSpace θα κερδίσει ένα ταξίδι και συμμετοχή στο Toulouse Space Show, mentoring από το τοπικό FabSpace, καθώς και συνάντηση με εκπροσώπους της Airbus.

To ΑctInSpace, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES), και το ESA BIC Sud France, ενώ διεθνείς χορηγοί είναι οι: Airbus Defence and Space Air Zero G, CLS, GSA, EBAN, Invivo, Qwant, FabSpace, Invest In Toulouse, Copernicus Masters και Toulouse Business School.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση: https://actinspace.org/register.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις