Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nestle: θα διανέμει προϊόντα της Starbucks στα σουπερμάρκετ έναντι 7,15 δισ. δολαρίων!

Ο κολοσσός των τροφίμων Nestle συμφώνησε να καταβάλει στη Starbucks το ποσό των 7,15 δισ. δολαρίων σε μετρητά για να αποκτήσει τα δικαιώματα πώληση προϊόντων της γνωστής αλυσίδας καφέ σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Nestle θα χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα Starbucks και στα συστήματά της Nespresso και Dolce Gusto το επόμενο έτος. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την αγορά κανενός άλλου περιουσιακού στοιχείου της Starbucks.

Η συμφωνία, που αφορά μια δραστηριότητα με πωλήσεις 2 δισ. δολαρίων, αναμένεται να ισχυροποιήσει τη θέση της Nestle στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά του καφέ. Επίσης, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την παρουσία της Nestle στις ΗΠΑ, όπου σήμερα καταλαμβάνει μόλις την πέμπτη θέση, κατέχοντας λιγότερο από το 5% της αμερικανικής αγοράς, καθώς η Starbucks κατέχει ηγετική θέση με μερίδιο 14%, σύμφωνα με το Euromonitor International.

Σύμφωνα με το Reuters, η Nestle αναμένει ότι η συμφωνία θα συνεισφέρει θετικά στα κέρδη της ανά μετοχή και στους στόχους της για την οργανική ανάπτυξη από το 2019 και μετά.

Από τη μεριά της, η Starbucks δήλωσε ότι μετά τη συμφωνία αναμένεται να επιστρέψει περίπου 20 δισ. δολάρια σε μετρητά στους μετόχους της μέσω επαναγορών μετοχών και μερισμάτων έως το 2020. Η αλυσίδα καφέ από το Σιάτλ σημείωσε, επίσης, ότι η συμφωνία αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση των κερδών της ανά μετοχή μέχρι το τέλος του 2021 ή και νωρίτερα, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλάζει τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους της εταιρείας.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις