Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robotex: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής τον Νοέμβριο στην Ελλάδα!

Η Robotex είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη ρομποτική στον κόσμο και γίνεται στο τέλος Νοεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας εδώ και 17 χρόνια! Αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ελληνική Robotex για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της Robotex, πέρυσι είχε 25.000 επισκέπτες ενώ συμμετείχαν στους 25 διαγωνισμούς 1.346 ρομπότ από 30 χώρες! Με τον πιο μικρό συμμετέχοντα να είναι 4 ετών και ο μεγαλύτερος 60! Όπως μας ανέφερε ο Σταύρος Μεσσήνης, διοργανωτής της πρώτης Robotex Greece και υπεύθυνος του The Cube Athens, στην σχετική συνέντευξη τύπου, όπου παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Εσθονίας στην Αθήνα, κ. Priit Pallum. 

Η πλειοψηφία των robots είναι ιδιοκατασκευές χαμηλού κόστους κτισμένα γύρω από ένα arduino, raspberry PI ή Lego Mindstorm, χωρίς να λείπουν και εξελιγμένα μοντέλα από ομάδες και Startups. Στην Robotex του 2017 στο Ταλίν συμμετείχαν πάνω από 100 εταιρείες του χώρου απ’  όλο τον κόσμο ενώ ένας διαγωνισμός που θα γίνει και στο ελληνικό σκέλος θα αφορά επιχειρηματικές ρομποτικές υλοποιήσεις οι οποίες θα λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στόχος των διοργανωτών, αλλά και την Εσθονίας, είναι να δημιουργηθούν μέχρι το 2020 50.000 νέες ρομποτικές Startups σε παγκόσμιο επίπεδο μια και ως γνωστόν ένα πολύ μικρό ποσοστό Startups επιχειρήσεων επιβιώνει και κάνει το Scaleup.


Η Robotex Greece θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την μεγάλη εκδήλωση της Εσθονίας, στις 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα και διοργανώνεται από την ομάδα του The Cube Athens με την ιδιαίτερη συνεργασία του ΕΕΛΛΑΚ.

Όπως ανέφερε ο Σ. Μεσσήνης το κοινό που απευθύνεται η ελληνική Robotex είναι παιδιά, έφηβοι και γονείς, φοιτητές που διερευνούν τις δημιουργικές και επαγγελματικές προοπτικές τους, επιστήμονες, παιδαγωγοί, μηχανικοί και επιχειρηματίες και εταιρίες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με ταλαντούχους νέους σε συναφή θέματα.

H εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
  • Διαγωνισμούς και παιχνίδια ρομποτικής.
    Έκθεση κατασκευών, τεχνολογίας και ομάδων.
    Συνέδριο.
  • Εργαστήρια ρομποτικής, physical computing, παιδαγωγικών μεθόδων.
  • Συνεδρίες και χώρους για networking της ελληνικής κοινότητας.
Στόχος της διοργάνωσης είναι:
  • Nα συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics).
  • Nα εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους.
  • Να ενισχύσει το γνωστικό επίπεδο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα.
  • Να αποτελέσει σημείο αναφοράς των ομάδων, λεσχών, εκπαιδευτικών και κάθε ενδιαφερόμενου για την ρομποτική.
  • Να προωθήσει την, σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα.
  • Και τέλος να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές θα ανακοινωθούν προσεχώς μέσω του δικτυακού τόπου της εκδήλωσης και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις