Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Πέρασε ψήφισμα για την ανάπτυξη και υποστήριξη των Blockchains στην ΕΕ!

Χθες μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με μεγάλο υπέρμαχο την Εύα Καϊλή, ενέκριναν ψήφισμα από την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας σχετικά με την οριοθέτηση, υποστήριξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας Blockchain στην Ευρώπη σε διάφορους σημαντικούς τομείς.

Μικρές και μεγάλες Startups του αντικειμένου, Ripple και eToro για παράδειγμα, εδώ και καιρό ζητάνε ατομικά και οργανωμένα την έγκριση νόμων και κανονισμών που θα διέπουν τα κρυπτονομισμάτα και τις ICOs στις μεγάλες αγορές και ειδικά στην Ευρώπη.

Το ψήφισμα έλαβε την υποστήριξη 52 μελών, με 1 κατά και 6 αποχές. 56 ήταν υπέρ των κρυπτονομισμάτων ενώ 3 ψήφισαν κατά. Όλοι τάχθηκαν υπέρ των ICOs ενώ εγκρίθηκε και η πρόταση για τη δημιουργία σχετικού παρατηρητηρίου.

Το ψήφισμα όπως προαναφέραμε υποστηρίχθηκε από μια ομάδα ευρωβουλευτών με την Εύα Καϊλή να ηγείται και επιδιώκει να αναγνωρίσει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Blockchain στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το ψήφισμα θα ανοίξει την πόρτα για αξιόπιστους και δεσμευτικούς νόμους που θα διέπουν την μέχρι σήμερα “άναρχη” βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων η Εύα Καϊλή δήλωσε: “ήταν μια σημαντική στιγμή, διότι για πρώτη φορά ένας μεγάλος θεσμός, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συζήτησε τις απαιτήσεις κανονιστικού πλαισίου για τις κατανεμημένες τεχνολογίες και το Blockchain. Τα Βlockchains είναι ικανά να δημιουργήσουν μια αρχιτεκτονική συστημάτων που θα μπορούσε να βελτιώσει τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και να σχεδιάσει μια νέα αλυσίδα υψηλής αξίας“.

Επίσης τόνισε ότι ο κύριος στόχος του ψηφίσματος ήταν να γίνει γνωστό ότι οι κατανεμημένες τεχνολογίες δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο Blockchain και στο Bitcoin. Η χρήση των τεχνολογιών θα πρέπει να διερευνηθεί σε διάφορους κρίσιμους τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το FinTech, η υγεία, ο τομέας της ενέργειας αλλά και η κυβερνητική ή κρατική λειτουργία.

Τέλος, επεσήμανε ότι “δεν είναι η τεχνολογία που πρέπει να ρυθμιστεί, αλλά οι χρήσεις της ανά τομέα“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις