Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι “έτοιμες” ομάδες του 2ου κύκλου του Be Finnovative!

Τελικά γίνεται δουλειά! Αυτό είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό μόλις ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις στο Demo Day του δεύτερου κύκλου του Be Finnovative της Εθνικής Τράπεζας. Έχοντας παρακολουθήσει τις ομάδες από την αρχή του προγράμματος η εξέλιξή τους είναι εντυπωσιακή, με τις περισσότερες ιδέες να είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά! Αυτό που ζητούν και περιμένουν είναι φυσικά η χρηματοδότηση η οποία, θεωρητικά, πλέον είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Στο Demo Day συμμετείχαν εκτός από τις ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, τα στελέχη του προγράμματος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος επιχειρηματικής ανάπτυξης FinTech, εκπρόσωποι fund και επενδυτών καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης, επικεφαλής του προγράμματος από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας άνοιξε την εκδήλωση και ακολούθησε ο Γιώργος Καραμανώλης από την συνδιοργανώτρια CrowdPolicy, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση του επόμενου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης Be Finnovative με έναρξη προς τα τέλη του 2018 με ανοικτή τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ομάδες που ολοκλήρωσαν τον 2ο κύκλο του be finnovative είναι οι ακόλουθες:

Plustic, Πρόκειται για μια εφαρμογή επιβράβευσης ανθρώπινου δυναμικού για επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών κουπονιών σε App αλλά και για τη διαχείριση ψηφιακών καρτών επιβράβευσης. H ιδέα απευθύνεται σε μια μεγάλη αγορά ΜμΕ η οποία δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες υπηρεσίες.

GameOn: Μια πλατφόρμα κρατήσεων και ψηφιακής δικτύωσης για αθλητικές εγκαταστάσεις με την χρήση ψηφιακών πληρωμών με πρώτη υλοποίηση τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να σταθούμε στο πάθος της ομάδας για το αντικείμενό τους με την πλατφόρμα να έχει ήδη πελάτες.

Community Energy River: Μια πλατφόρμα διαχείρισης κοινοτήτων παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με διαχείριση πληρωμών αλλά και P2P trading. Η ομάδα μάλιστα ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Nissan μια και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής ενέργειας! Μάλιστα ένα από τα δύο νέα Nissan Leaf που υπάρχουν στην Ελλάδα ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο του κτηρίου.

Ratle: H φοιτητική ομάδα του ΕΜΠ μας εντυπωσίασε για άλλη μια φορά μια και κυνηγάει και υλοποιεί ένα ομολογουμένως πολύπλοκο project: ανέπαφες και αυτόματες αγορές προϊόντων ένδυσης και υπόδησης στα καταστήματα μέσω app χωρίς να περάσουμε από το ταμείο! Η ομάδα ανακοίνωσε πιλοτικά προγράμματα με δυο μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα!

QuRabbit: Στην ουσία πρόκειται για ένα mobile E-Shop αγοράς προϊόντων μέσω εύχρηστων κωδικών QR και μια πλατφόρμα παραγωγής χρήσιμων analytics. Ανακοίνωσε την πρώτη πιλοτική συνεργασία με την μπύρα Νήσσος.

Kalepso: Έχει αναπτύξει μια τεχνολογία κρυπτογράφησης δεδομένων σε επίπεδο βάσης δεδομένων στο cloud η οποία βασίζεται σε διδακτορική εργασία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα να γίνεται με εύχρηστο τεχνολογικά και πάνω απ’ όλα με ταχύτατο τρόπο, σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων η κριτική επιτροπή που αποτελείτο από τους: Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νίκο Χριστοδούλου, Γενικό Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου, Άσπα Παλημέρη, Country Manager Mastercard Greece, Αρίστο Δοξιάδη, εταίρο στα κεφάλαια επενδύσεων τεχνολογίας OpenFund και Big Pi και Έφη Κυρτάτα CEO του Reload Greece ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Την πρώτη θέση και τα 6.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα της Plustic.

Την δεύτερη θέση και τα 4.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Community Energy River.

Το χρηματικό έπαθλο που χορήγησε η Mastercard αξίας 4.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Rattle.

Η ομάδα Kalepso κέρδισε τη συμμετοχή της στο RG Challenge 2018 στο Λονδίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις