Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνάντηση της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας με την Thales Group

Το si-Cluster, ο Ελληνικός συνεργατικός σχηματισμος διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επαφής που είχαν οι εταιρείες μέλη του και όχι μόνο με τον πολυεθνικό κολοσσό Thales Group, κορυφαίου παίκτη στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Η διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων και της Thales στο πλαίσιο των βιομηχανικών και ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και η δημιουργία συνεργιών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το διάστημα με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων, αποτέλεσαν τις δύο κύριες θεματικές ενότητες του Workshop.

Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών μελών: Adamant Composites, Alma, Attisat, Elfon, EMTech, ESS, FEAC, Heron, Inasco, Miltech, Planetek Hellas, Prisma, Softcom, Teletel, Terra Spatium, καθώς και εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών φορέων μελών του si-Cluster: CSLab/ΕΜΠ, DSCAL/ΕΚΠΑ, MicroLab/ΕΜΠ παρουσίασαν τις δράσεις τους, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου, με στόχο την ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών.

Ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster και CSFO του Corallia δήλωσε: «Έχοντας, ως στρατηγική προτεραιότητα, την προσέλκυση διεθνών κολοσσών στη χώρα μας και, ως κύριο στόχο, την αύξηση της διεθνούς παρουσίας μας, πραγματοποιούμε συγκεκριμένες συναντήσεις προκειμένου να αναδείξουμε την ποιότητα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας που παράγεται στην Ελλάδα και να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον πιο high-tech κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Ευχαριστούμε την Thales για την παρουσία της στην Ελλάδα και τη δυνατότητα να φέρουμε σε επαφή την αεροδιαστημική καινοτομία Made in Greece με όλα τα τμήματα της Thales ώστε να διερευνήσουμε σημαντικές συνεργασίες».

O κος Cyrille Dupont, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Ανατολικών Βαλκανικών χωρών του THALES Group, και Πρόεδρος και CEO της THALES HELLAS S.Α. έκανε την ακόλουθη δήλωση : «H THALES με μεγάλη ευχαρίστηση και υπερηφάνεια υποστηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του si-Cluster υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). ‘Έχουμε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα του διαστήματος εντός της Ευρώπης, χάρη στο δίκτυο των καινοτομιών που κατέχει, τις ικανότητες των μηχανικών της και την ευελιξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. H THALES είναι πρόθυμη να αυξήσει την παρουσία της στην χώρα αυτή μέσα από τη δημιουργία συνασπισμών εγχωρίων σημαντικών παραγόντων γύρω από επαναστατικές τεχνολογίες, πράγμα που έχει αποδειχθεί με τόση επιτυχία από τον Όμιλο μας κατά την τελευταία δεκαετία σε όλη την Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις