Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πέντε ελληνικές Startups στο The Next Web με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΒΕΑ

Στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας The Next Web (TNW) που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, στις 24 και 25 Μαΐου 2018, μετείχαν επιχειρηματικές ομάδες από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.), στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΒΕΑ συμμετείχαν οι:

Nanometrisis, ένας τεχνοβλαστός (Spinoff) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος αναπτύσσει μεθόδους και λογισμικό για τη μέτρηση και τον χαρακτηρισμό μίκρο και νανο-δομών προϊόντων νανοντεχνολογίας από εικόνες μικροσκοπίων.

Inagros, έχει δημιουργήσει ένα τεχνολογικό εργαλείο που συνδέει αποδοτικά τον γεωπόνο με τον αγρότη και φέρνει την τεχνολογία στα μέτρα τους. Σκοπός είναι η γεωργία ακριβείας, η αύξηση της παραγωγής, η μείωση του κόστους και η βελτίωση της ποιότητας των καλλιεργειών.

Trust & Use, μια πλατφόρμα με ηλεκτρονικά κουπόνια η οποία συνδέει τους καταναλωτές με ανθρώπους που εμπιστεύονται, βοηθώντας τους να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν με στόχο την διασύνδεση της physical & digital αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

AquaWeather, μια εταιρεία φωτιστικών ενυδρείων με έδρα την Αθήνα η οποία κατασκευάζει ένα φωτιστικό ενυδρείου υφάλου μεταφέροντας το φως του ηλίου σε τεχνητό led φωτισμό.

Saint Startupεργαλείο online με στόχο να βοηθήσει τους founders, επενδυτές κ.α. να τρέξουν και να ελέγξουν τη πορεία της επιχείρησης τους, ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα βήματα και εργαλεία ανάπτυξης αλλά και ελέγχου της όλης προόδου βάσει της μεθοδολογίας της Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης ή Lean Startup.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρης Νικολαρόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις