Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το EOS Hellenic Renaissance Fund του Equifund “έκλεισε” στα 94 εκατ. ευρώ

Το EOS Hellenic Renaissance Fund δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Equifund και θα τρέξει τις επενδύσεις του στο παράθυρο Growth Stage for Scaleup με αρχικό κεφάλαιο 94,3 εκατ. ευρώ με τη πρόβλεψη να φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

Επενδυτές του EOS Fund είναι Έλληνες επιχειρηματίες, εγχώριοι και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, καθώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Διαχειριστής του EOS Fund είναι η EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., εταιρία αδειοδοτημένη και εποπτευόμενη από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της δημιουργίας του EOS Hellenic Renaissance Fund o Απόστολος Ταμβακάκης, Managing Partner του EOS Fund, δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια σε μια περίοδο που χρονικά είναι ιδανική λόγω της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και της διαμόρφωσης συνθηκών για την ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Σκοπός είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων, μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, σε δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στις επιχειρήσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάπτυξη, εξωστρέφεια, βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους τόσο στην εγχώρια όσο και τις διεθνείς αγορές. Τα παραπάνω θα έχουν θετική επίδραση τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας“.

Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, ο Pier Luigi Gilibert, Διευθύνων Σύμβουλος, τόνισε:

Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους για την υποστήριξη και την ανάπτυξη της λειτουργίας τους. Οι μειοψηφικές κεφαλαιακές επενδύσεις μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη λύση για την υποστήριξη των ελληνικών ΜΜΕ και την ενίσχυση των σχεδίων επέκτασης τους. Η συμμετοχή του ΕΤαΕ στο EOS Hellenic Renaissance Fund θα συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ομάδας με βαθιές ρίζες στην ελληνική αγορά, η οποία συγκεντρώνει πόρους για το πρώτο της fund. Η επένδυση αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του VC/PE στην Ελλάδα“.

Οι τομείς που θα στοχεύσει το EOS Fund περιλαμβάνουν: διατροφή και αναψυκτικά, τουρισμό, FinTech, λιανεμπόριο, ενέργεια και φαρμακευτικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις