Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Resin.io: 5 εκατ. δολ. χρηματοδότηση με την Soracom να ηγείται

H Resin.io, η ελληνική Scaleup η οποία έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης εφαρμογών IoT, έκλεισε τον B’ Γύρο χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. δολ., με μετατρέψιμο δανεισμό, με την Ιαπωνική Soracom να ηγείται.

Η Resin.io ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο Μαρίνο και Πέτρο Αγγελάτο, έχει γραφεία στο Σηάτλ των Η.Π.Α. αλλά και στο Λονδίνο και στην Αθήνα, έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 17 εκατ. δολ. σε τρεις χρηματοδοτήσεις από GE Ventures, Ericsson, DFJ Ventures, Aspect Ventures, OpenFund, ενώ σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν όλοι παλιοί επενδυτές, εκτός OpenFund βέβαια, με την Soracom να ηγείται.

Η Soracom προσφέρει δικτυακή υποδομή διασύνδεσης συσκευών και υπηρεσιών IoT σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτή η επένδυση είναι η πρώτη που γίνεται με αφορμή το IoT Fund Program της ίδιας το οποίο υποστηρίζεται με τη σειρά του από το Open Innovation Fund III του μεγάλου Ιαπωνικού δικτύου KDDI και μητρικής εταιρείας της Soracom.

Η Resin.io πέτυχε να προσφέρει μια πλατφόρμα που βοηθά τους προγραμματιστές να διαχειριστούν τις πολλές προκλήσεις της κατασκευής και ανάπτυξης λογισμικού σε τερματικές συσκευές“, δήλωσε ο Αλέξανδρος Μαρίνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της resin.io. “Ταυτόχρονα, η Soracom έχει επιλύσει το πρόβλημα της παροχής απλής και ασφαλούς σύνδεσης για τερματικές συσκευές. Συνολικά, οι λύσεις αυτές παρέχουν στους προγραμματιστές μια υποδομή ζωτικής σημασίας για τα έργα IoT, απελευθερώνοντας τους οργανισμούς έτσι ώστε να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους“.

Η αποστολή της Soracom είναι να κάνει πραγματικότητα τον συνδεδεμένο κόσμο του IoT κάτι που απαιτεί ένα ευρύ και ισχυρό οικοσύστημα λογισμικού και παρόχων υπηρεσιών“, δήλωσε ο Kenta Yasukawa, συνιδρυτής και CTO της Soracom.
Η τεχνολογία της Resin.io μειώνει δραματικά τα εμπόδια για τους προγραμματιστές που είναι ήδη εξοικειωμένοι με την ανάπτυξη εφαρμογών στο cloud για συσκευές IoT“.

Εκτός από την καθεαυτή επένδυση, η Soracom και η resin.io σχεδιάζουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για να υποστηρίξουν περαιτέρω τις ανάγκες των κατασκευαστών που αναπτύσσουν και αναπτύσσουν λύσεις IoT.
Η μελλοντική συνεργασία θα περιλαμβάνει συνέργειες για την ομαλή ενσωμάτωση των λύσεων συνδεσιμότητας της Soracom με την πλατφόρμα διαχείρισης λογισμικού της resin.io, καθώς και κοινές λύσεις υλικού που θα επιτρέπουν στις συσκευές να συνδέονται αυτόματα ασύρματα κατά την πρώτη επικοινωνία με το δίκτυο.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Resin.io συνεργαζόταν εδώ και καιρό με την Soracom, ενώ έχει συνάψει τεχνολογικές συνεργασίες τόσο με την Samsung όσο και με την Microsoft, με την Soracom να είχε φιλοξενήσει στο περίπτερό της στο 4YFN του 2017 στη Βαρκελώνη την ελληνική λύση ιχνηλάτησης της παραγωγικής αλυσίδας κρασιών Istmos της ASN.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις