Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Western Union: Επιφυλάξεις για τη μείωση του κόστους λόγω κρυπτονομισμάτων

Επιφυλακτικός για τα περιθώρια μείωσης του κόστους συναλλαγών που προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκε ο CEO της Western Union, Hikmet Ersek, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τα cryptos σε πολλές μεταβιβάσεις χρημάτων ώστε να μπορεί να αποκομίσει τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Ειδικότερα, μιλώντας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε εκδήλωση του Economic Club της Νέας Υόρκης, είπε ότι η Western Union δοκιμάζοντας το προϊόν xRapid της Ripple το οποίο χρησιμοποιεί τα ψηφιακά νομίσματα XRP για τις διασυνοριακές μεταβιβάσεις σε συνάλλαγμα, δεν είδε το κόστος να μειώνεται.

Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά σε συνέντευξή στο Forbes, «το πρακτικό ζήτημα είναι ότι [η συναλλαγή] είναι ακόμα πολύ ακριβή». Η Western Union χρησιμοποίησε τα XRP για μεταφορά χρημάτων μεταξύ του αμερικανικού δολαρίου και του μεξικανικού πέσο. Πάντως, είπε ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές που είχαν πιλοτικό χαρακτήρα ίσως ήταν πολύ λίγες, ώστε να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς αφορούσαν μόνο αυτά τα δύο νομίσματα.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι βρίσκεται αλλού, εφόσον ισχύουν αυτά που δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ανώτερο στέλεχος της Ripple. Συγκεκριμένα, ο Asheesh Birla είπε ότι η Western Union χρησιμοποίησε το xRapid σε μόλις δέκα πληρωμές, μέγεθος που προφανώς είναι πολύ μικρό για να δει κανείς μεγάλα οφέλη. Εκτίμησε ότι αν η εταιρεία επεκτείνει τη χρήση του προϊόντος μπορεί να διαπιστώσει τη μείωση του κόστους συναλλαγών ως και 50%.

Επίσης, στη μεγάλη μείωση του κόστους σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αν η εταιρεία αποφασίσει να απομακρύνει τις σταθερές (fixed) χρεώσεις από το σύστημα πληρωμών. Σε αυτή την περίπτωση θα διαπιστώσει ότι υπάρχει πράγματι η δυνατότητα για φθηνές συναλλαγές μέσω των κρυπτονομισμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις