Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αφού το καταφέρνουν αυτοί, τότε μπορώ να το κάνω κι εγώ!

Ακολουθεί, μία όμορφη κι αισιόδοξη ιστορία, για τις νέες ευκαιρίες βιοπορισμού και ανάπτυξης, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για όλους μας-αρκεί να το πιστέψουμε!

“Σε μια χώρα που η ανεργία κτυπάει κόκκινο, ειδικά στις ηλικίες 40 και άνω, είναι η πλέον καλύτερη και ανέξοδη λύση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δύσκολο, αν κάτι το πιστεύεις, θα πετύχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που θα τις μάθεις σιγά σιγά, θα έρθουν από μόνες τους“, Στέλα-Ελίζα

Η Στέλα-Ελίζα, μία επιτυχημένη και -δικαίως- περήφανη δημιουργός του Casadelinos, μας διηγείται την ιστορία της: από την ανεργία και τις οικονομικές δυσκολίες, στη δημιουργία από το μηδέν μίας επιτυχημένης οικοτεχνίας, με πωλήσεις σε όλο τον κόσμο μέσω του Etsy shop της!

Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί όχι απλώς πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που τους έχει χτυπήσει η κρίση, όχι απλώς παράδειγμα προς μίμηση για νέα παιδιά, όχι απλώς έμπρακτη απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει κανείς, αν πραγματικά το θέλει, αλλά και –κυρίως- μοντέλο για την πορεία που μπορεί να –και θα έπρεπε να είχε ήδη- πάρει ολόκληρη η οικονομία της χώρας.

“Είχα σταματήσει να εργάζομαι για 5 χρόνια περίπου, -είμαι δασολόγος, σχεδίαζα κήπους-, όταν ήρθε και η σειρά του συζύγου μου να μείνει άνεργος. Σε αυτή την πολύ δύσκολη για την οικογένειά μου στιγμή, τυχαία ανακάλυψα κάτι, που έμελλε να αποτελέσει για εμάς τη λύση στα οικονομικά μας προβλήματα: το Etsy.com.  Όταν κατάλαβα ότι το Etsy είναι μια πλατφόρμα, όπως το Ebay, που ο καθένας μπορεί να πουλήσει τις δημιουργίες του, είπα μέσα μου: αφού μπορούν και πουλούν όλοι αυτοί, μπορώ να το κάνω κι εγώ! Ήταν μια απόφαση, που πήρα αρχικά για καθαρά βιοποριστικούς λόγους. Έπρεπε να επιβιώσουμε, τα παιδιά μου σπούδαζαν. Ήταν αρκετά δύσκολο να στήσω αυτό το μαγαζί γιατί δεν γνώριζα αγγλικά, αλλά αυτό δεν με αποθάρρυνε καθόλου…”.

Δείτε εδώ video με απόσπασμα από την ομιλία της Στέλας-Ελίζας στη Θεσσαλονίκη, σε μία από τις παρουσιάσεις του Creative Bizlab σε δημιουργούς.

Χρήσιμα “tips”

Νέες θέσεις εργασίας

…Την 1η Φεβρουαρίου 2017, μετά από ένα πολύ κοπιαστικό και εξαντλητικό μήνα – κοιμόμουν 3-4 ώρες – άνοιξα τις “πόρτες” του CasadeLinos με 50 είδη περίπου. Μέσα σε 2 ημέρες είχα την πρώτη μου παραγγελία και 2 μήνες μετά προσέλαβα μια γυναίκα να με βοηθά στην παραγωγή μου.  Οι πωλήσεις μήνα με τον μήνα αυξάνονταν και αυτή τη στιγμή απασχολώ 2 ακόμη γυναίκες”.

Διαφήμιση ελληνικών προϊόντων

“…H βασική σκέψη μου τώρα είναι πώς θα ξεχωρίσω από τους άλλους και πώς θα προσελκύσω νέους πελάτες. Φυσικά αυτό προϋποθέτει να είναι τέλειο το προϊόν που θα παραδώσω, κάτι που το έχω πετύχει, εφόσον το 50% των πελατών μου είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες.”

“…Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το 90% των υποψηφίων πελατών ήθελαν το προϊόν που αγόραζαν να το έχουν άμεσα, την επομένη ημέρα αν ήταν δυνατόν! Τα ΕΛΤΑ δεν ήταν λύση, γι αυτό απευθύνθηκα στην DHL, έκανα μια πολύ καλή και συμφέρουσα συμφωνία μαζί τους και έτσι όλα τα δέματα του Casa de Linos, παραδίδονται δε 3 ημέρες. Αυτό πραγματικά ανέβασε πολύ τις πωλήσεις μου”.

“Ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι ο υποψήφιος πελάτης σου. Τα Χριστούγεννα μου ζητήθηκε να φτιάξω  μια πολύ μεγάλη ποδιά για ένα δέντρο Χριστουγέννων. Αυτή η ποδιά που σχεδίασα και έφτιαξα εγώ, μια άνεργη μέχρι χθες και συνηθισμένη γυναίκα, διακόσμησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ρεσεψιόν του Hotel RITZ στο Παρίσι. Πόσες χιλιάδες βλέμματα έπεσαν πάνω της;”

Η λύση στην ανεργία

“…. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το online selling για καθαρά βιοποριστικούς λόγους –και εφόσον είναι αποφασισμένος να δουλέψει πολύ-, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει 100%. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στην γη που να μην μπορεί να φτιάξει ή να δημιουργήσει κάτι. Και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος άνθρωπος στην άλλη άκρη της γης που θα θέλει να το αγοράσει!

Σε μια χώρα που η ανεργία κτυπάει κόκκινο ειδικά στις ηλικίες 40 και άνω είναι η πλέον καλύτερη και ανέξοδη λύση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δύσκολο, αν κάτι το πιστεύεις, θα πετύχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που θα τις μάθεις σιγά σιγά, θα έρθουν από μόνες τους”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις