Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες του 1ου Κύκλου Προθερμοκοιτίδας από την THERMI και το ACT

Ο πρώτος κύκλος προθερμοκοιτίδας που οργάνωσαν η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI AE και το Entrepreneurship Hub του American College of Thessaloniki ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου με το Pitching Event που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες συνεδριάσεων της THERMI με εκπροσώπους των Metavallon και Uni.Fund αλλά και άλλους επενδυτές.

Η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI επενδύει, από το 2004 σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα με την δημιουργία νέων τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εταιρικού συστήματος υποστήριξης.

Το Entreprenuership Hub του American College of Thessaloniki, το ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας με προσφορά άνω των 125 ετών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι δραστήριο στο χώρο των Startups και όχι μόνο, με την συμμαχία αυτή να είναι μια προσπάθεια ανάδειξης και ωρίμανσης του οικοσυστήματος Startups  της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και της γεφύρωσης του με το οικοσύστημα της Αθήνας και του εξωτερικού.

Οι έντεκα ομάδες που παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, έχουν λάβει εντατικό coaching  τους τελευταίους  μήνες και προέρχονται από τον 1ο κύκλο της προθερμοκοιτίδας, τον διαγωνισμό Pappajohn Awards του ACT και από το Venture Garden της Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες που παρουσίασαν ήταν οι:

Shift Automated
Η Shift Automated έχει αναπτύξει ένα software που προσφέρει πραγματική αυτοματοποίηση στον προγραμματισμό βαρδιών δίνοντας τη δυνατότητα στους managers να δημιουργούν εύκολα βάρδιες και να ορίζουν τους υπαλλήλους αυτόματα σύμφωνα με σύνολο κανόνων που μπορούν να προσαρμόσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Freights
Η Freights αναπτύσσει μία online πλατφόρμα που επιτρέπει τις εταιρείες Logistics να κλείνουν απευθείας εμπόρευμα, παραλείποντας τους brokers και τους ενδιάμεσους

Quotelier
Το Quotelier είναι μία λύση που επιτρέπει τα ξενοδοχεία να διαχειρίζονται και ακολουθούν ένα workflow για τις offline direct κρατήσεις τους.

Schol.io
To schol.io αποτελεί B2B SAAS Platform και προσφέρει στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως κολέγια, ιδιωτικά σχολεία κλπ έναν χώρο προβολής και διαχείρισης των υποτροφιών και των αιτήσεων που λαμβάνουν. Ταυτόχρονα προσφέρει στους σπουδαστές τη δημιουργία ενός «εμπλουτισμένου» από κοινωνικά δίκτυα βιογραφικού.

Stagebands
Το StageBands είναι μια πλατφόρμα όπου δικτυώνει τους ανεξάρτητους και ανερχόμενους τραγουδιστές και μπάντες με μικρά μαγαζιά για την πραγματοποίηση live παραστάσεων.

Oviview
Το Oviview είναι μια digital πλατφόρμα συνεντεύξεων υποψήφιων υπαλλήλων που κάνει τη διαδικασία της πρόσληψης εύκολη, γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Biodynamic Spirits
Η Biodynamics Spirits, μέσα από την χρόνια ενασχόληση με τον χώρο των αλκοολούχων ποτών (υφιστάμενο οινοποιείο), αναπτύσσει έναν νέο τρόπο παραγωγής Βότκας από Χαρούπι.

Nexobi
Η Nexobi έχει αναπτύξει ένα σύστημα Ασύρματης παραγγελιοληψίας, που προσφέρει ένα σημείο πώλησης για μικρά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, εντατική λιανική μέσω φορητών συσκευών.

Palette Dentals
Το Palette Dentals είναι ένα ερευνητικό project που αναπτύσσει νέα προϊόντα στοματικής υγιεινής που θα προσφέρουν μια καλύτερη και πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με τις υφιστάμενες επιλογές.

MaGOS
Το MaGOS είναι μια συσκευή διεπαφής Ανθρώπου-Υπολογιστή που βοηθά τους 3D σχεδιαστές και τους σχεδιαστές πρωτοτύπων να αλληλοεπιδρούν με έναν φυσικό τρόπο με τις ψηφιακές δημιουργίες τους σαν να φτιάχτηκαν από ψηφιακό πηλό.

XBAND
Το XBAND αποτελεί μια λύση για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων που συμβαίνουν στα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα και βασίζεται σε μια φορετή συσκευή. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις