Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΕΚΕΕ εκλέχθηκε πρόεδρος από την Βόρεια Ελλάδα

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΕΕ εκτός από την στοχοθέτηση των νέων δράσεων και την υποδοχή των 15 νέων μελών του, εξέλεξε για πρώτη φορά πρόεδρο από την Βόρεια Ελλάδα.

Νέος πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ θα είναι ο Παντελής Αγγελίδης, ιδρυτής της Vidavo και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, αντικαθιστώντας τον Κωνσταντίνο Χανιώτη, ο οποίος θα συνεχίσει τη θητεία του από τη θέση του Αντιπροέδρου, μαζί με τον Γιώργο Μαρκατάτο, τη θέση του Γενικού Γραμματέα θα έχει ο Πάρης Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Καράμπαμπας παραμένει Ταμίας και οι Άγγελος Αναγνώστου και Δημήτρης Κολοκοτρώνης εισέρχονται στο ΔΣ, αντικαθιστώντας τους Γ. Καραντώνη και Δ. Τσίγκο οι οποίοι λόγων των νέων επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στον σύνδεσμο με διαφορετικό ρόλο.

Η 8η τακτική Γ.Ζ του ΣΕΚΕΕ πραγματοποιήθηκε στον κόμβο καινοτομίας INNOVATHENS και είχε σαν κεντρικό θέμα τον απολογισμό δράσεων του 2017 και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην έναρξη της ΓΣ, βρισκόμαστε στην εποχή του Industry 4.0 όπου όσοι δημιουργούσαν εφαρμογές για τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, τώρα θα δημιουργούν εφαρμογές για έξυπνες πόλεις, έξυπνα εργοστάσια, πλοία και αυτοκίνητα.

Κατά την διάρκεια της Γ.Σ ο ΣΕΚΕΕ υποδέχτηκε και τα 15 νέα μέλη του, τα οποία εκπροσωπούν τη διεύρυνση του συνδέσμου και σε νέες περιοχές όπου οι τεχνολογίες mobile δίνουν λύσεις στην παραγωγική δραστηριότητα, όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, οι μεταφορές κλπ. Ο σύνδεσμος καλωσόρισε τα νέα μέλη CLOUDFIN, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS, DATA CONSULTING, DATAVERSE, DIRECT SOLUTIONS, HELLAS DIGITAL, METIS CYBERSPACE, OPENICHNOS, PALO SERVICES, PARKGURU, PROJECT ONE, PROPULSION ANALYTICS, SMARTUP WEB, TELESTO, VERLABS και κάλεσε όλα τα όλα τα μέλη του να συνεισφέρουν ενεργά στην ολοκλήρωση των δράσεων της επόμενης περιόδου, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους στις επιτροπές του.

Σκοπός του ΣΕΚΕΕ είναι να ενώσει τις δυνάμεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων ελληνικών εταιρειών
που αξιοποιούν τις διευρυμένες πλεόν τεχνολογίες mobile Internet, cloud based services, IoT κ.α., για την
παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει
οικονομική άνθηση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε όλους τους παραγωγικούς
τομείς. Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ ανέπτυξε μια σειρά δράσεων το 2017-2018 οι οποίες διεύρυναν την
παρουσία του συνδέσμου και των μελών του στην ελληνική και διεθνή αγορά και ενίσχυσαν το κύρος και
τον ρόλο του. Αυτή η δημιουργική ανάπτυξη θα ενταθεί με βάση τις Στρατηγικές κατευθύνσεις:

  • Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Καινοτομίας – Παρέμβαση στους στρατηγικούς κλάδους (Ναυτιλία, Τουρισμός, Αγροτική παραγωγή κ.α.)
  • Εξωστρέφεια – Συνέργειες
  • Σύνδεση με την Ερευνητική – Ακαδημαϊκή κοινότητα
  • Παρεμβάσεις στην κοινωνία και στην πολιτεία για την ανάπτυξη της καινοτομίας και εξωστρέφειας

Κλείνοντας τις διεργασίες της ΓΣ ο Γεν. Διευθυντής του Συνδέσμου, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, τόνισε ότι κατά γενική ομολογία ο ΣΕΚΕΕ έχει διευρύνει το πεδίο των δράσεών του εντός και εκτός Ελλάδας και μπαίνει με εξαιρετική δυναμική σε νέα φάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ΣΕΚΕΕ v2.0.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις