Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

KET4CP: Επιδοτήσεις έως 50.000 για ΜμΕ για “καθαρή παραγωγή”

To KET4CleanProduction (ΚET4CP) είναι μια κοινοπραξία ερευνητικών και τεχνολογικών κέντρων απ΄όλη την Ευρώπη χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσφέρει μεταξύ άλλων μικρο-επιδοτήσεις για έργα “καθαρής παραγωγής” σε ΜμΕ.

Τα εργοστάσια του μέλλοντος θα πρέπει να βασίζονται σε “καθαρές” διαδικασίες και να είναι αποδοτικά σε ότι αφορά την την κατανάλωση ενέργειας, τα χρησιμοποιούμενα υλικά, τα οποία θα πρέπει να είναι ανακυκλώσιμα και να τηρούνται βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Η ανάπτυξη ενός ανοικτού οικοσυστήματος καινοτομίας στην βιομηχανική παραγωγή είναι ο στόχος του KET4CP, στο οποίο συμμετέχει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ από την Ελλάδα σαν συνεργάτης στο Enterprise Europe Network.

Η σύνδεση των ΜμΕ επιχειρήσεων με το οικοσύστημα και τις τεχνολογίες του KET4CP θα γίνει με την παροχή επιχορηγήσεων έως 50.000 ευρώ στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες θα βρείτε εδώ ενώ αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018 για τη πρώτη περίοδο του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις